İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen geleneksel Cumhuriyet Koşusu, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Farklı ülkelerden sporcuların, özel bireylerin ve her yaştan vatandaşın katıldığı 10 kilometrelik yarışta, Elazığ’dan gelen Kaymak ailesi de dikkat çekti.
Görev yeri Elazığ olan Bülent Kaymak, eşi Züleyha Bayat Kaymak ve 1 yaşını dolduran kızlarıyla birlikte bu yıl da koşuda yer aldı.

Geçen yıl 16 günlük bebeğiyle katılmıştı
Kaymak ailesi, geçen yıl düzenlenen Cumhuriyet Koşusu’na henüz 16 günlük olan kızlarıyla katılmıştı. Bu yıl da aynı etkinlikte yer alan aile, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu kızlarıyla birlikte yaşadı.
Elazığ’dan geldiğini belirten Bülent Kaymak, kızının 1 yaş koşusu için yeniden Çekmeköy’e geldiklerini ifade ederek organizasyondan dolayı belediyeye ve Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’e teşekkür etti.
Kaymak, her yıl katılmaya çalışacaklarını belirterek Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlamayı sürdüreceklerini söyledi.
Züleyha Bayat Kaymak da kızlarının henüz 16 günlükken koşuya katıldığını hatırlatarak etkinliğin aileleri için ayrı bir anlam taşıdığını dile getirdi. Kaymak ailesi, bu katılımı gelenek haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
10 kilometrelik parkurda Cumhuriyet coşkusu
Çekmeköy Belediyesi önünden başlayan 10 kilometrelik koşu, ilçenin önemli caddelerinden geçerek Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı güzergâhında devam etti. Yağışın etkili olduğu yarışta sporcular kıyasıya mücadele etti.
Parkuru tamamlayan katılımcılara anı madalyası verilirken dereceye giren sporcular para ödüllerinin sahibi oldu. Yarışmada birinciye 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye ise 5 bin TL ödül verildi. İlk 10’a giren sporculara ayrıca bisiklet ve çeşitli spor hediyeleri sunuldu.
Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Cumhuriyet’in 103’üncü yılında böylesine anlamlı bir etkinliği düzenlemekten mutluluk duyduklarını ifade etti.
Kaymak ailesinin geçen yıldan bu yana sürdürdüğü katılım ise Cumhuriyet coşkusunun ailece yaşandığı renkli anlar arasında yer aldı.





