2023 yılından beri Elazığ Merkezde enerji, elektrik ve danışmanlık hizmetlerinde faaliyet gösteren MAVİ Enerji & Danışmalık firması, tarımla uğraşan çiftçiler için  Öztüketim Tarımsal Sulama Arazi GES ve Öztüketim Tarımsal Sulama Çatı GES uygulamaları yaparak, çiftçilerimizin elektrik maliyetlerini sıfıra indirmeyi başardı.

Tarımsal sulama GES sistemi tasarlanırken; kuyu derinliği, sulama pompası gücü, sulama alanının büyüklüğü ve daha birçok detay çerçevesinde proje detayları gereklidir. 1HP - 150 HP güç aralığındaki dalgıç pompalara güç sağlayacak şekilde kusursuz sistem tasarımı, titiz işçilik ve kaliteli malzeme ile çiftçilerimiz elektriğe para ödemeden hasat alabilirler. Elektrik ile tarımsal sulama işleminin yapılması her ay düzenli olarak yüksek maliyetlere neden oluyor. Tarımsal sulama işleminde güneş enerjisinin kullanımı, elektrik gideri olmadan güneş panellerinin kullanımıyla sulama işleminin yapılmasına olanak tanıyor. Güneş üzerinden gelen fotonlar sulama sistemlerinde kullanılır ve bu sayede elektrik maliyeti olmaksızın tarımsal sulama işleminin yapılması sağlanır.

Elektrik giderlerinin yüksek olması ve güneş enerjisinin yenilenebilir olması üreticilerin her geçen gün daha fazla güneş enerjili tarımsal sulama sistemlerini tercih etmesini sağlıyor. Teknolojik imkanların gelişmiş olması güneş panellerinin son derece verimli kullanılmasına da yardımcı oluyor. İyi ve Kaliteli A Class Panelleriyle yapılmış, Tarımsal Sulama Ges sistemin performansı ve verimi de yüksek olmaktadır. Öte yandan elektrik şebekesinin olmadığı alanlarda fosil yakıtların kullanılması yerine güneş enerjisi ile sisteminin tarımsal sulama alanında kullanılması doğaya katkı sağlamasının yanı sıra sulama işleminin çok daha uygun fiyatlara yapılabilmesine de yardımcı oluyor.

Sistemin Faydaları:

Araziye trafo masrafı yapılmaz.

Hat (direk) çekmek için uğraşılmaz, ödeme yapılmaz.

Elektrik faturası ödenmez.

Kooperatiflerden kaynaklı sorunla uğraşmaz

Ürün maliyetlerinizi düşürürsünüz.

Sigara Kullananlar Dikkat! Sigara Kullananlar Dikkat!

Gündüz fatura korkusu olmadan rahatlıkla sulama yapabilirsiniz.

İster direkt, ister depo doldurarak istediğiniz zaman sulama yapabilirsiniz.

Editör: Yakup Uğur