Fırat Üniversitesi, 3 kampüs içerisinde bulunan; 17 fakülte ve 3 yüksekokulda 434’ü profesör olmak üzere toplamda 2 bin 105 akademik personel ile hizmet veriyor.

Elazığ’daki Kasaplardan Çağrı Elazığ’daki Kasaplardan Çağrı

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük üçüncü üniversitesi olan YÖK tarafından ‘Araştırma Üniversitesi’ seçilen Fırat Üniversitesi başarısı ile öğrencilerin tercihi oluyor.

“EDİRNE’DEN KARS’A 81 İLİMİZİN ÖĞRENCİLERİNE ÜNİVERSİTEMİZDE EĞİTİM VERİYORUZ”

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, birçok farklı uyrukta öğrencilerin olduğunun altını çizerek Yurt dışından ve il dışından gelen öğrencilere misafirperverlik gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Göktaş; “Türkiye’nin tüm illerinden öğrencilerimiz var. Edirne’den Kars’a 81 ilimizin öğrencilerine Üniversitemizde eğitim veriyoruz. Bununla birlikte Dünyanın çok sayıda ülkesinde de öğrencimiz Fırat Üniversitesi’ni tercih ediyor. 1.953 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Zimbabve, Rusya, Hollanda'dan diğer pek çok ülkeden öğrencilerimiz var. Yurt dışından ve il dışından gelen öğrencilerimiz kültürümüzü şehrimizi tanıtan insanlar, dolayısıyla onlara ailemiz gibi davranmalı misafirperverliğimizi göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Rektör Göktaş’ın açıkladığı rakamlar kapsamında Elazığ’dan Fırat Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenci sayısı 19 bin 26 olarak açıklanırken Elazığ’dan sonra 3 bin 352 ile Diyarbakır, 2 bin 657 ile Malatya takip ediyor. Fırat Üniversitesi’nde 98 yurt dışından 1984 yabancı uyruklu öğrenci bulunuyor.

Fırat Üniversitesi’nin toplam öğrenci sayısı ise 43 bin 440 olarak açıklandı.

Fırat Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin illere göre dağılımı şu şekilde;