Cumhuriyet’in ilanının 102. yılı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Yürüyüşe aynı zamanda , Vali Numan Hatipoğlu, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Ümit Durmaz, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, STK temsilcileri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları ve fenerlerle yürüyen Elazığlılar, metrelerce uzunluktaki dev bayrağı taşıyarak sokakları kırmızı-beyaza boyadı.

Yürüyüş boyunca marşlar söylendi, alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde milli birlik ve beraberlik duygusu en güçlü şekilde hissedildi.
Vatandaşlar, Cumhuriyet’in 102. yılında böyle bir etkinlikte yer almaktan büyük gurur duyduklarını ifade ederek, “Bu coşkuyu hep birlikte yaşamak bizim için onur verici. Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.





