Genç EKUT Kurucu Genel Başkanı Berkay Çetin, yapılanmanın yalnızca arama-kurtarma ve afet faaliyetleriyle sınırlı kalmayacağını belirterek; eğitim, sosyal sorumluluk, spor, doğa, kültür ve kişisel gelişim alanlarında da gençlere yönelik çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi.
Gençlerin yalnızca faaliyetlere katılan değil, aynı zamanda fikir üreten ve projelerde sorumluluk alan bireyler olmasının hedeflendiğini ifade eden Çetin, üniversiteler, gençlik toplulukları, sivil toplum kuruluşları ve ilgili kurumlarla iş birlikleri yapılacağını kaydetti.
Çetin, Genç EKUT’un Elazığ’dan başlayarak zamanla Türkiye’nin farklı noktalarındaki gençlere ulaşmasını hedeflediklerini belirterek, oluşumun temel anlayışını “Görev alınmaz, görev verilir” sözleriyle ifade etti.






