Tarım ve Orman Bakanlığı'nın koordinesinde düzenlenen fotoğraf yarışmasından seçilen fotoğrafların yer aldığı "Tarım ve İnsan" konulu fotoğraf sergisi Elazığ'da bir alışveriş merkezinde açıldı.

KARAHAN: BU İNSANLARIN ALIN TERİNİN GÖRÜCÜYE ÇIKTIĞI FOTOĞRAFLARDIR

Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, “Türkiye’nin 81 ilinde görücüye çıkan “Tarım ve İnsan” temalı fotoğraf sergimizi valimizin teşrifleri ile açılışını gerçekleştirdik. 3 gün boyunca sürecek olan ve insanların beğenisine sunacağımız tema gerçekten önemsediğimiz ve özellikle insanlarımızın tarımın nasıl yapıldığını hangi şart ve koşullarda yapıldığını, terinin kazanca ve berekete nasıl dönüştüğünü net bir şekilde fotoğraflara yansıdığı 60 eseri görebiliyoruz. Türkiye’nin her ilinden öğrenci kategorisinde, genel kategoriden Tarım Bakanlığı çalışanları yine Deniz Bank çalışanları ve öğrencilerden oluşan gurupların ortaya koyduğu 25 bin civarındaki eserden 60 tanesi ödüle layık görülmüş ve birinciye 10 bin, ikinciye 6 bin, üçüncüye de 4 bin lira ödül verildi. 2019 yılında Tarım ve İnsan fotoğraf temalı yarışmamızın ana teması da buzağı yılı olarak ilan edildi. Buzağılarla ilgili farkındalık ödülü yine 6 bin lira şeklinde. Birinci olan fotoğrafçımıza verildi. Bizler özellikle bunu önemsiyoruz. Bu insanların alın terinin görücüye çıktığı fotoğraflardır”dedi.

KARAHAN: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Müdür Karahan, “Elazığ ilimizde bizim çektiğimiz Ağın leblebisi, Baskil kayısısı, Gezin çileğimiz gibi birçok fotoğrafın ve özellikle öküzgözü ve boğazkere üzümlerimizin yer aldığı resimlerimiz fotoğraflarımız da var. Bütün Elazığlı hemşehrilerimizi bu alın terini yerinde görmek, incelmek üzere Park 23’e bekliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”diye kaydetti.