Çiftçilerin eksikliklerinin giderilmesi, sorunlarının çözülerek, daha iyi tarım olanaklarının sağlanması amacıyla kutlanan 14 Mayıs Çiftçiler günü nedeniyle Değirmenönü Köyü’nde program düzenlendi.

Programa Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, İl Müdür Yardımcısı Vedat Ergün’de katıldı.

KARAHAN: İŞLERİNİ DAHA KALİTELİ YAPMALARI İÇİN GAYRET İÇİNDEYİZ

Tarım ve orman Müdürü Turan Karahan, müdürlük olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çiftçilere her zaman destek verdiklerini belirterek, “Üreticilerimizin ve çiftçilerimizin yıl boyunca akıtmış oldukları alın terinin yapmış oldukları zahmetlerin kazanca dönüşmesi, paraya dönüşmesi ve aile ekonomilerine katkıda bulunabilmeleri için bizler durmadan onlarla birlikte onların yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Çünkü üreticilerimizin ne kadar zor şartlarda çalıştığını, güneşin altında yağmur çamur, kar demeden sürekli sahada, tarlada, bağda, bahçede, ahırda çalıştıklarına şahit oluyoruz. İşte bu insanlarımızın emeklerinin kazanca dönüşmesi içinde bizlerin hem il teşkilatı olarak bakanlığımızın ve diğer kurumlarımızın desteklerinin onlarla buluşturulması ve destekler sayesinde işlerini daha kaliteli yapmaları için bizlerde bir gayret içindeyiz” dedi.

ERGÜN: BU KURSLARIN ARTIRILMASINI İSTİYORUZ

Değirmenönü Köyü Muhtarı Mustafa Ergün ise köylerine yapılan ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek,  “Daha da bu kursların artırılmasını istiyoruz. Köylülerimize bu yönde öncü olmanızı istiyoruz. İstediklerimiz bu kadar. Hepinize teşekkür ediyoruz” diye kaydetti.

Ziyaretin ardından köy muhtarına çiftçilerle çekilmiş bir fotoğraf hediye edilerek, sebze fidesi dikimi yapıldı.