Koordinatör Araştırma kuruluşu olan Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı Tunceli, Malatya, Gümüşhane, Erzincan ve Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerinin Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürleri ve görevli personellerin yanında Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü, Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ve Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüklerinden yöneticiler ve teknik elemanlar ile Bölge Grup Toplantıları Koordinatörleri olmak üzere toplam 5 ilden 50 kişi katıldı.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK PROJELER HAZIRLANMASINA KATKI SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay yaptığı açılış konuşmasında “Tarımsal alandaki yeni kullanıma sunulan bilgi ve teknolojiler ile dünya pazarlarında istenen cins, tür ve çeşitlerin üreticilerimize tanıtılması önemlidir. Yöreye uygun olan üretim teknikleri ve demonstrasyonların uygulanarak üretime ve ülke ekonomiye katkısı ayrıca çok önemlidir. Bu nedenle toplantıda yapılacak sunumlar ve sonrasında yapılacak olan bilgi alışverişi ve paylaşımların, Enstitü Müdürlüklerince hazırlanacak projelerde dikkate alınarak sorunların çözümüne yönelik projeler hazırlanmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından araştırma kuruluşlarınca 2017 yılında sonuçlandırılan projelere ait sunumlar yapıldı. İl Müdürlüklerince yapılan çalışmalar ve yürütülen projelerle yeni uygulamaların da anlatıldığı toplantıda, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.