Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşları yapılan başvurularla tespit eden ve bu sayede yardım desteği göndererek hükümet bu çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Milyonlarca vatandaşa ve ailelere 'Aile Destek Programı' ile ulaşan hükümet, başvuru şartlarını taşıyan herkese destek ödemesi gönderiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla hazırlanan Aile Destek Programı, son dönemlerin en çok araştırılan konularından birisi olmaya başladı. Belirlenen sürede belli miktarlarda destek ödemesi yapılan programın detayları sorgulanırken, aynı zamanda başvuru şartları ve başvurunun nasıl yapılacağı araştırılıyor. İşte, Aile Destek Programı hakkında tüm detaylı bilgiler..

AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR, BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı, Türkiye genelinde yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarla aileleri maddi anlamda daha rahat etmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan bir yardım ödeneği programıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve ardından imzasıyla hazırlanan program kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin yaptıkları başvurularla tespit edilip ödeme yapılması sağlanır.

Aile Destek Programı kapsamında dahil olabilmek ve ödenek alabilmek için ilk önce Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu şartları taşımak gerekir.

Aile Destek Programı'na başvuru yapmak isteyen vatandaşların başvuru şartları şöyle sıralanıyor;

- T.C. vatandaşı olması,

- 18 yaşını doldurmuş olması,

- Mavi kart sahibi olmaması,

- İkamet adresi yurt içinde olması,

- Hanesinde memur, kamu işçisi, noter gibi meslek sahibi birinin bulunmaması,

- Hanede yurt dışında çalışan veya yurt dışı borçlusu olan kişinin bulunmaması,

- Mevcutta sosyal destek yardımında faydalanıyor olması.

Aile Destek Programına başvuru yapabilmek için e-Devlet Kapısı kullanılır. e-Devlet sistemini kullanmaya vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren 'Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına