Sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in darbe çığırtkanlığına varan açıklamalarına Elazığ Akıncılar Derneğinden tepki geldi.

Akıncılar Derneği İkinci Başkanı Mehmet Ertuğrul “Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında yıllardan televizyon ekranında halkı eğlendiren ve bu eğlenceler vasıtası ile şöhret elde edip servet sağlayan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in yaptığı açıklamalara baktığımızda bırakın kendilerine yakıştırdıkları sanatçı kavramlarını. Umumi eğlence hatta mizah malzemesi bile olmayacak kadar alçaldıklarına şahit olduk. Kendilerinin zaman zaman kamuoyuna yaptıkları açıklamalardan ülkenin istikrarlı gelişen rotasını yadırgayışlarına devlet erkanına ve bilhassa Cumhurbaşkanımıza karşı söylemlerinin hadsizliğine şahit olmuştuk” ifadelerine yer verdi.

“ŞİDDETLE VE NEFRET İLE KINIYORUZ”

Akıncılar Derneği İkinci Başkanı Mehmet Ertuğrul, “Devlet erkânını temsil eden ve halkın ortak görüşü ve elde ettiği çoğunlukla ülkemizin yönetim kademesini dolduran şahıslar da hiçbir seviyesiz polemiğin ve hadsiz tartışmaların konusu olmayacağı gibi, haklarında adi sözler sarf edilmesine de tahammül edilemez” diyerek “ Metin Akpınar ve Müjdat Gezen halkın birliğini, bütünlüğü ve sokakta ki huzuru hazmedemeyişlerini alalen kötülüğe azmettirmek üzerinden net bir biçimde ifade etmişlerdir. Bu tavır ne arkasına sığındıkları sanatın nede savundukları hak ve özgürlüklerin bir parçası olabilir. Topluma hiçbir biçimde ait olmadıklarını ve olmayacaklarını ver milletin menfaatini zerre kadar umursamadıkları yaptıkları açıklamalar ile bir kez daha ortaya koymuşlardır. Biz Elazığ Akıncılar Derneği olarak bu iki hadsizi şiddetle ve nefret ile kınıyoruz” şeklinde aktardı.