Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay Elazığ Muhtarlar Derneği ile bir araya geldi.

ALTAN: CİDDİ ÇALIŞMANIZ OLDU

Ziyarette konuşan Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Alpay Altan, “Sayın bakanım ilimize her geldiğinde gerçekten özveriyle bize vermiş olduğu muhtar arkadaşlarıma vermiş olduğu değerden dolayı kendilerine özellikle teşekkür ediyorum.  Biliyorsunuz bir Ramazan Bayramı geçirdik. Geçmiş Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum tüm Elazığ halkının. Sayın bakanım bildiğimiz üzere ülkemize ve ilimize gerçekten ciddi bir çalışmalarınız oldu. Bundan sonrada olmaya devam ediyor.  İlimizde bir Milli Savunma Bakan Yardımcısı olması bizi gerçekten gururlandırır ve gurur duyuyoruz bu konuda. Bu konuda da biz size güveniyoruz. Sizlerle beraber önceki dönemde çalıştık. Gerçekten ilimizde ciddi bir çalışmanız, ilimiz için kalkınması ve daha güzel bir il olması yönünde gerçekten çok ciddi bir çalışmanız oldu. Bu konuda da teşekkür ediyorum size. Bizi bu ortamda bir araya getirdiğiniz için şahsımdan muhtar arkadaşlarım adına size teşekkür ediyorum. Bu yolda başarılar diliyorum, bu seçim arifesinde ilimizde bulunmanız kendi partiniz için bir alay olmaksızın çalışmanız, gerçekten buda gurur verici bir şey” ifadelerini kullandı.

GÜLBASAN: CUMHURBAŞKANIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Muhtarlar Yardımlaşma Dayanışma Başkanı Murat Gülbasan ise, “Tabi biz muhtarlar olarak da sayın cumhurbaşkanımızın yanındayız her zaman. Bugün eğer Elazığ’da veya Türkiye’de muhtarları bir değeri varsa bunun yüzde 80’i, yüzde 90’ı sayın cumhurbaşkanımızın bizlere sahip çıkmasından dolayıdır. Bizleri gündeme getirdiğinden dolayıdır. O nedenden dolayı biz Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği olarak Cumhur İttifakı’na sonuna kadar destek veriyorum. Destek vermeye de devam edeceğiz. Tabi cumhurbaşkanımızın başkanlık yapabilecek kapasitesi gerçekten çok yüksek. 10,36-diğer adaylara baktığımız zaman, yani ülkemiz çok sıkışmış bir bölgede. Yani bu bölgede de bisiklet sürüp de cumhurbaşkanlığı, başkanlık yapacak durum mümkün değil. İnanıyoruz ki sayın cumhurbaşkanımız gerçekten çok büyük bir oy alarak ilk turda hiç sıkıntı olmadan başkanımız olacaktır. Biz muhtarlar olarak da elimizden ne geliyorsa Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsına sonu kadar çalışıyoruz ve destek vermeye de devam ediyoruz. Ben sizin de bu çalışmalara katıldığınız için gerçekten sizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

ALPAY: ÇOK KIYMETLERCE GÖREV YAPAN ARKADAŞLARIMIZSINIZ

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay da, “Muhtarlar çok özel görev yapan insanlar. Diğer dernekteki arkadaşlarıma paylaşırken de ifade etmiştim. Gerçekten toplumun en temel taşı olarak muhtarlar öne çıkıyor. Vatandaşla doğrudan teması olan, vatandaşın sorunlarını ilk etapta dinleyen, izleyen, zaman zaman onlardan gelen feryatlarla, tepkilerle de baş başa kalan bunu göğüsleyen bu profili gerçekten çok kıymetlerce görev yapan arkadaşlarımızsınız. Ben bu sektede de hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Allah razı olsun. Zor şartlarda görev yapıyorsunuz. Sayın cumhurbaşkanımız biliyorsunuz sizlerle birlikte özellikle bir araya gelme gibi bir özel süreçler başlattı ve bu vesileyle de Elazığ’da çok sayıda muhtar arkadaşımız cumhurbaşkanımızın misafiri oldu.  Sayın cumhurbaşkanımızın yol arkadaşım dediği ve size özel önem verdiği yerde bize düşende sayın cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı bir talebesi olarak bu konuda yapmamız gerekeni yapmaktır. Bizde demin değerli başkanımızın ifade ettiği gibi milletvekili olduğum söyleniyordu. Sonrasında da sizler rejimi önemsedik. Hep değerli bulduk ve yaptığınız çalışmalara katkı sağlamaya çalıştık. Sizlerden gelen talepleri imkanlarımız yoksununda gücümüz yettiğince karşılamaya gayret ettik ve bundan sonraki süreçte de Allah nasip ederse bu talepleri imkanlar usulüyle karşılayacağız, karşılama devam edeceğiz. Ve yasal zemin içerisinde hukuki sınırlar içerisinde yaptığımız her işinde yanında olacağız. Desteğimiz devam edecek inşallah bunu ifade etmek isterim. Seçimler var 24 Haziran genel seçimleri var. Hem cumhurbaşkanı seçimi hem de parlamento seçimleri yapılacak. Cumhurbaşkanı hükümet sistemi 16’ncısal referandumuyla artık hayata geçmiş olacak. Burada yapılması gereken tabi çok önemli değerlendirmeler var. Tabi sayın cumhurbaşkanımızda ifade etti biliyorsunuz. Bu seçim yüzyılın seçimi. Şüphesiz her seçim önemli, şüphesiz her seçim dikkate değer ve her seçimde biz milletvekili adayı oluyoruz ya da aday adayı olduğumuz dönemlerde de seçimlerle ilgili değerlendirme yaparken işte aman bu seçim kritik seçim, bu seçim gerçekten önemli dedik. Gerçekten öyle olduğu için ifade etmiştik. Fakat bütün dünya biliyor ki bütün Türkiye biliyor ki 24 Haziran’da yapılacak olan seçimler yüzyılın seçimleri. Çünkü Türkiye tarihi bir kritik eşiğe gelmiş durumdadır. Türkiye terörle mücadelesine büyük başarısıyla devam ettiler. Siyasal istikrarını ekonomik büyümesiyle birlikte kararlılıkla devam ettiler” dedi.