Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Yüksek Harita Mühendisi Haluk Arslan, Bağ Kur Caddesi esnaf ziyaretiyle programına başladı.

Ardından Abdullahpaşa Mahallesi’nde bir kahvehane toplantısına katılan Arslan daha sonra Emekliler Derneğini ziyaret etti.

ARSLAN: SORUNLARI YAŞAYANLARIN AĞZINDAN DUYARAK, İSTİŞARE EDEREK YÜRÜTÜYORUZ

Şehrin her kesimiyle diyalog halinde olduklarını ifade eden Arslan, “Elazığ’da yaşayan her kesimle birebir diyalog kurmaya devam ediyoruz. Çalışmalarımızı şehirle ilgili, şehrin sorunları ile ilgili, gerçekten sorunları yaşayanların ağzından duyarak, istişare ederek yürütüyoruz. Bu çerçevede Elazığ’da yaşayan gerek gençler, gerek hanımlar, gerek emekliler, gerek esnaf, gerek çalışan kesim, gerek bürokrasi olsun her kesimden şehrin sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulunuyoruz. Burada görünen şu; özellikle trafik, altyapı, çevre düzeni, imar. Böyle şehrin işleyişi ile alakalı sıkıntılar var ve şehirde yöneticilere karşı güven sorunu var. İmar planının işleyişi gereçten toplumun tamamının dikkate alınarak doğru, adil ve dengeli bir planlamanın yapılması noktasında ciddi şüpheler var ve bunun olmadığı da gözlerimizle gördüğümüz bir gerçek ve bununla ilgili bir çözüm arayışı içindeyiz. Toplumun ifade ettiği de bu” dedi.

ARSLAN: SORUNLARI ÇÖZÜLMÜŞ BİR ŞEHİR YAPMAK İSTİYORUZ

Başkan adayı Arslan, birilerinin yönlendirilmesiyle belediyeciliğin yapılamayacağını ifade ederek, “Dışarıdan bakarak bir kağıt üzerinde mevzuat okuyarak birilerinin yönlendirilmesi ile belediyecilik yapılamaz. İşin içinde olmak gerekir, detaylı bilgi sahibi olmak gerekir, uygulama bilgisi sahibi olmak gerekir. Bu açıdan biz gittiğimiz her yerde gerçekçi sorunlara el atarak, yapısal sorunları çözüp fakir fukaranın, bu şehirde yaşayan gençlerin, istihdam bekleyen gençlerin, işsizlerin, siftahsız dükkanlarını kapatan esnafların sorunlarına çözüm olmak istiyoruz. Elazığ’ı işleyen, yaşayan düzenli bir şehir, sorunları çözülmüş bir şehir yapmak istiyoruz. Bütün derdimiz bu. Eğer böyle olursa, güven duygusunu yeniden tazelersek şehirdeki insanlar kendilerinin emanetlerine, kendilerinin kaynaklarına ve kendilerinin gelecekleriyle ilgili planlara doğru müdahaleler yapıldıklarına inanırlarsa ve adil bir muamele görürlerse Elazığ birden bire eski günlerde olduğu gibi doğunun incisi olacaktır” şeklinde konuştu.

Başkan Adayı Arslan ziyaretlerini İYİ Parti ve CHP ile noktaladı.