2022 yılı Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında İl Müdürlüğü Toplantı salonunda hizmet içi eğitim toplantısı yapıldı.

Toplantıya İl Müdürü Ali Kılıç, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü ile İl ve İlçe Müdürlüklerinde bitki sağlığı alanında görevli teknik personel katıldı.

KILIÇ: BİTKİ SAĞLIĞI UYGULAMALARI İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YÜRÜTÜLMEKTEDİR

Toplantıda konuşan İl Müdürü KILIÇ, “Bitkisel üretimde kalitenin artırılması, ürün kayıplarının azaltılması için her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Bitki Sağlığı Uygulamaları ile ilgili çalışma yürütülmektedir. 2021 yılı çalışmalarının değerlendirildiği, 2022 yılı çalışma programının oluşturulduğu bu toplantıda, sahada görev alacak arkadaşlarımıza, bitki hastalık ve zararlılar ile mücadelede, insan sağlığını doğrudan etkileyecek kimyasalların kullanılması yerine daha çok biyolojik ve entegre mücadeleyi ön plana çıkaran çalışmalar anlatılacaktır. Ayrıca bitki koruma ürünlerinin reçetelendirilmesi ve üretici kayıt defteri kullanımı ile ilgili bilgi verileceğini” söyledi.

Toplantı sonrasında konu uzmanları tarafından Tarım ve Orman Bakanlığınca alınan kararlar paylaşılarak, sürveyler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Öte yandan Elazığ’da bitkisel üretim istatistikleri veri girişleri değerlendirme toplantısı Tarım İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Bitkisel Üretim İstatistikleri 2022 yılı 1. Tahmin Veri Girişleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç başkanlığında yapılan toplantıya; İl Müdür Yardımcısı, KTV Şube Müdürü, İlçe Müdürleri ve teknik personel katıldı.

Düzenlenen toplantı ile; İlin tarım ürünlerinin ekiliş ve verim tahmin çalışmalarını yaparak, tarımla ilgili istatistik bilgilerini zamanında toplanmasını ve tarımsal envanterin oluşturulmasını sağlamak amacıyla bitkisel üretim istatistikleri 2022 yılı 1. tahminine ilişkin veri girişlerinin ‘istatistik bilgi sistemine girişine ilişkin usul ve esaslar‘ doğrultusunda yapılması amaçlanmakta.