Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, önce bir tavukçuluk firmasını ziyaret etti.

Ardından Karakoçan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde üyelerle buluştu.

ÇOBAN: SÖYLEYECEK SÖZLERİMİZ VAR

Burada seçim çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Çoban, “Artık insanların hizmet istediği bir dönemde sizin 8 saat çalışmak gibi bir lüksünüz olmayacak, 24 saat Elazığ Belediyesi’ni açık tutacaktık, kaldı ki geçen hafta Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla bundan sonra belediyeler 24 saat hizmet vermek zorunda kalacaklar. Çünkü aklın yolu birdir, bu böyle olmak zorundadır. Yine belediyelerin bizim modellememizle birlikte kooperatifler kurarak, bu kooperatifleri güçlendirerek ortaklık kültürünü geliştirerek özellikle ticaret erbabına cesaret vererek, onlarla ortaklık kültürünü geliştirip ortak yapabilip kendileri ortak olarak ya da birbirlerine ortaklık yapmalarını sağlayacak ortamlar oluşturarak yeni belediyecilik anlayışı inşallah bizim dönemimizde şekillenmiş olacak. Çok uzun zamandır mücadele veriyor, çok uzun zamandır gece uyumadan, gündüz oturmadan çalışarak karşınıza kadar gelmiş olduk. Şimdi söyleyecek sözlerimiz var, şimdi konuşacak sözlerimiz var” ifadelerini kullandı.

Başkan Adayı Prof. Dr. Çoban’ın sonraki durağı da Sarayatik Mahallesi oldu.

ÇOBAN: BİZİM SU FABRİKAMIZ YOK

Beş bin aileye konut projesini anlatan Çoban, “800 trilyonluk kayısı üretiyor Baskil, geliyorlar dalından koparıyorlar 5 liraya, götürüyorlar Malatya tarafından içerisinde bir tane ceviz bırakıyorlar, geri geliyorlar bize 10 liraya satıyorlar. Diyorum ki kardeşim üretken belediyecilik bu işte. Bu işi biz yapacağız. Bu cevizi biz bırakacağız. Biz yapacağız bunları. Hatta üzerine biraz da çikolata damıtacağız. Biz Malatya kayısısını bize getirip, bizim kuracağımız entegre tesisine kendi kayısılarını getirip sattıkları gün biz bu işi kurtarmış oluruz. Yoksa Malatyalılar bizim kayısımızı götürüyor. Ne yapacaklar? Siz ne yapıyorsunuz. Dün çok ilginç bir resim çektim. Türkiye’nin öbür ucundan burada su satılıyordu. Etrafımızdaki bütün illerin musluktan akan suları içiliyor, ama her birinin birkaç tane su fabrikası var. Bizim musluktan su içilmiyor, bizim su fabrikamız yok” şeklinde konuştu.

MHP Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban’ın sonraki durağı ise Fırat Üniversitesi oldu.

Prof. Dr. Çoban’ın bir sonraki durağı Medical Park Hastanesi’nde hasta ziyareti oldu.

Çoban’ın son durağı ise partisinin düzenlediği kadınlar günü etkinliği oldu.