El bileği üzerinden ve avuç içi anjiyografi işlemi Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen anjiyografi işlemi ile tıkalı damar açıldı.

Barındırdığı teknolojik altyapı ve deneyimli klinik ekipleriyle bölgenin sağlık merkezi konumuna yükselen Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde üst düzey teknik ve deneyim gerektiren girişimsel işlemler yapılabiliyor.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde ilimiz ve bölge illerinden kalp krizi tanısıyla kabul edilen hastalarımızın Radial (el bileği)  ve Distal ulnar (Avuç içi) anjiyografi ile tıkalı damarları stent takılarak açıldı.

MİRZAOĞLU: OPERASYON RİSKİNİN AZALTILMASI VE HASTA KONFORUDUR

Operasyonu uygulayan Kardiyoloji Uzmanı Op. Dr. Çetin Mirzaoğlu,  “El bileği ve avuç içi anjiyo işlemi, herhangi bir yaralanma ya da kaza sonrasında kolunda travma oluşan kişiler ile diyalize giren hastalar dışında herkese uygulanabilir. Radial ( el bileği ) veya Distal ulnar (avuç içi) anjiyografinin kasık damarından uygulanan anjiyografiye oranla temel üstünlüğü; operasyon riskinin azaltılması ve hasta konforudur. Bu hastalar tuvalet ihtiyaçlarını kendileri giderebilir ve kasık anjiyosunda olduğu gibi 6 saat yatağa bağlı kalmak zorunda değiller” şeklinde konuştu.

Hastalar açısından oldukça konforlu ve hastanede yatış süresini kısaltan bu yöntem, Fethi Sekin Şehir Hastanesinin beraberinde getirdiği modern "Hibrit Anjio" üniteleri sayesinde başarı ile uygulanmakta.