Elazığ’da 136 Bin Dekar Alanda Mera Islah Çalışmaları Tamamlandı

Mera ıslahı çalışmaları dolayısıyla Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 136 bin dekar alkanın ıslah çalışmaları yapıldı.

Elazığ’da 136 Bin Dekar Alanda Mera Islah Çalışmaları Tamamlandı

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şubesi tarafından ilimizdeki meraların ıslah çalışmaları devam ediyor.

Mera çalışmaları kapsamında Elazığ’da bulunan toplamda 136 bin dekar alanda ıslah çalışması gerçekleştirildi.

“İLİMİZ SINIRLARINDA TOPLAM 18 KÖY DE YAKLAŞIK 136 BİN DEKAR ALANDA MERA ISLAH ÇALIŞMALARI TAMAMLANMIŞTIR”

Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Hayvansal ürünlerin üretiminde, özellikle büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde kaliteli kaba yem kullanımı, hem verimlilik hem de kalite açısından oldukça önemli. Hayvancılığın önündeki en önemli engel ise kaliteli ve ucuz kaba yem kaynaklarına ulaşılmasıdır. İl Müdürlüğü olarak Mera, yaylak ve kışlakların ıslah edilerek otlatma kapasitelerinin artırılması, ot kalitelerinin iyileştirilmesi, toprak muhafaza tedbirlerinin uygulanarak, erozyonun önlenmesi amacıyla mera ıslah çalışmalar devam etmektedir. 2004-2021 yılları arasında İlimiz sınırlarında toplam 18 köy de yaklaşık 136 bin dekar alanda mera ıslah çalışmaları tamamlanmıştır”

“11 KÖYDE MERA ISLAH ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİLECEKTİR”

“2022 yılında Kovancılar İlçesi Ekinözü, Karasungur, Okçular, Karakoçan İlçesi Demirtepe, Yüzev ve Cumhuriyet Köyleri, Palu İlçesi Baltaşı Köyü ve Merkez Kumla Köyünde yaklaşık 16 bin dekar mera alanında ıslah çalışması yapılmış olup 30 bin kg gübre ve 33 bin 300 kg  yem bitkisi tohumu dağıtılmıştır. 2023 yılı itibariyle 2022 yılında devam eden 6 projeye ek olarak, onaylanması halinde 5 köy programa alınarak toplamada 11 köyde mera ıslah çalışmalarına devam edilecektir” denildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137