Elazığ’da 500 Kilo Kaçak Avlanmış Balık Ele Geçirildi

Elazığ’da Su Ürünleri Koruma ve Kontrol ve Jandarma ekiplerince takribi 500 kg civarında Sazangiller familyasına ait yasak dönemde avlanmış balık ele geçirildi

Elazığ’da 500 Kilo Kaçak Avlanmış Balık Ele Geçirildi

Elazığ’da Su Ürünleri Koruma ve Kontrol ekipleri ile Gülüşkür ve Kovancılar Jandarma ekipleri tarafından Kovancılar ilçemize bağlı Uzunova-Avlağı mevkiilerinde gerçekleştirilen yol kontrolünde 500 kg civarında Sazangiller familyasına ait yasak dönemde avlanmış balık ele geçirildi.

1 Nisan -30 Haziran tarihleri arasında iç sularda balık avcılığı Ticari ve Amatör Avcılığı düzenleyen sirküler gereği yasaklanmıştı.

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından su ürünleri kontrolleri kapsamında yasak dönemde 7 gün 24 saat esasına göre denetim ve kontrol faaliyetleri yürütülmekte.

“BALIKLANDIRMA FAALİYETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ”

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Sazangiller familyasına ait balıklar üreme dönemlerinde kilogram başına 200 ila 300 bin yumurta bırakabilmektedir. Yasak dönemde avlanmış olan bu balıklar ile balıkçılarımızın geçim kaynağı olan Keban baraj gölünde balığın ve balıkçılığın gelişmesine engel olunmuştur. Adeta üreme döneminde olan sazan balıklarında katliam yapılmıştır. Baraj göllerimizde sazan popülasyonun zarar görmemesi icin denetimlerimiz aralıksız devam edecektir. Tüm balıkçılarımızı 1380 sayılı Kanuna uymaya bir kez daha davet ediyorum. Aksi takdirde gelecekte Keban Barajında avlayacak balık bulamayacaklardır. Bakanlık İl Müdürlüğü olarak her yıl Keban Barajında balıklandırma faaliyetlerimize devam ediyoruz. Yakalanan bu balıkların üremesine müsaade edilmiş olunsaydı yaklaşık 100 milyon yumurta bırakılmış olunacaktı. Yasak zamanda avlanmış balıkları nakil eden araç sahibine ve yanında bulunanlara ayrı ayrı 7429 TL idari para cezası uygulanmış ve avlanan balıklara el konulmuştur. Ele geçirilen bu balıklar tekrar kaynağa iade edilemediğinden gerekli kontrolleri yapılarak düzenlenen Veteriner Sağlık Raporundan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evlerinde tüketilmek üzere gönderilmiştir” denildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Balıkçı
Balıkçı - 2 yıl Önce

Fırsat verilmesin kaçak avcılara para kazanmak için gelecek maf edilmez, cezalar caydırıcı değil hapis cezası eklenmelidir.

Adaletçi
Adaletçi - 2 yıl Önce

Memurlara dayıtılsın kaçak etler

SIRADAKİ HABER

banner137