İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, başkanlığında Elazığ’daki Kamu, Üniversite ve özel hastane başhekimlerinin katıldığı Covid-19 Aşı Uygulaması ve Aşı Odaları konulu bir toplantı gerçekleştirildi.

Çarşamba günü düzenlenen toplantı, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Konferans salonunda pandemi kuralları çerçevesinde düzenlendi. Toplantıya; hizmet başkanları, Üniversite, özel ve kamuya ait il ve ilçe hastane başhekimleri ve idarecileri katıldı.

Toplantıda Covid-19 salgını sürecinde, Elazığ genelindeki kamu, üniversite ve özel hastanelerin bünyesinde aşı uygulamasının hazırlıklarına başlanılması ve sağlık tesislerinde Aşı Uygulama Odalarının kurulmasına öncellikli olarak ele aldılar.

Pandemi sürecindeki tedbirlerin de konuşulduğu toplantıda yoğun bakım hizmetleri, hasta sevkleri, tesislerin tıbbi cihaz ve personel ihtiyaçları, sağlık kurulu raporları, evde sağlık ve sunulan diğer rutin hizmetlerin hakkında genel durumun değerlendirmesi yapılarak, karşılıklı görüş alış verişinde bulundular.