Şehrin kalkınması ve gelişmesi noktasında önemli çalışmalar yapan Elazığ Kent konseyi toplandı.

Başkan Murat Ergen ve yönetim kurulu üyeleri, kameralar karşısına geçerek, Elazığ’ın sorunları ve çözümü için nelerin yapılabileceği konusunda kamuoyunu bilgilendirdi.

ERGEN: KENT KONSEYİ OLARAK MÜDAHİL OLMAYI PLANLIYORUZ

Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, “Uluova Sulama Projesi ve Hamza Bey İçme Suyu Projesi’nin hangi aşamada olduğuna dair bir takım çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Yine şehrimizde yapılacak bir fuar alanı var. Fuar alanı Orman Bölge Müdürlüğü’nün yerine yapılacak. Bu ne kadar rantabl bunu değerlendirmemiz lazım. Gerçekten oraya bir fuar alanı yapılması uygun mudur değil midir? Fuarın şehir merkezinde olmasının avantajları, dezavantajları nelerdir? Yer bakımınındın yeterli midir değil midir? İleride Elazığ’da uluslararası bir fuar yapıldığında orayı kaldırabilecek kapasitede midir? Bunların iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bu konuda çalışmalarımız olacak. Yine Cip Köyü’nde çıkarılan Jeotermal suyun akıbetiyle ilgili son gelişmeleri de inşallah bizler değerlendirmek istiyoruz. Elazığ Belediyemize oranın devri yapıldı. Orada seracılık ve otelcilik hizmeti yapılacağı söyleniyor. Bununla ilgili yapılan projelerde inşallah Kent Konseyi olarak müdahil olmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

ERGEN: BİR ÇALIŞMA GRUBU KURARAK DEĞERLENDİRMEK NİYETİNDEYİZ

Başkan Ergen, “Elazığ’da en ufak bir yağmur yağdığında mahalleleri, evleri sular basıyor. Maalesef Şor Şor deresinin akıbeti nedir? Zafran’da bulunan kanal kapatıldıktan sonra şehrin alt yapısı ve yağmur suları nereye gidiyor? Gerçekten yağmur yağdığında bizim evlerimiz yine sular altında kalacak mı? şehrimizde caddeler sulardan geçilmez hale gelecek mi bunu da bir çalışma grubu kurarak değerlendirmek niyetindeyiz” şeklinde konuştu.

ERGEN: ŞEHRİN FARKLI YERLERİNDE 14-15 KATLI BİNALARLA KARŞILAŞIYORUZ

Murat Ergen, “Maalesef Elazığ’a yüksek bir yerden baktığınız zaman şehrin farklı yerlerinde 14-15 katlı binalarla karşılaşıyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘dikey mimari değil, yatay mimari’ tavsiyesine rağmen ilimizde ne yazık ki çok katlı binaların varlığı herkesi huzursuz ediyor. 3-4 katlı binaların yanına 15 katlı binaların yapılması hem sokakları hem yanında bulunan evleri gölgeliyor. Basık hale getiriyor. İmar revizyonuyla ilgili neler yapılabilir ve Elazığ’ın imar problemlerinin neler olduğuna dair de inşallah bir çalışma içerisinde olmayı planlıyoruz” dedi.

ERGEN: BELEDİYEMİZE BU KONUDA BİR ÖNERİ SUNMAYI DA DÜŞÜNÜYORUZ

Başkan Murat Ergen, “Çalışmalarımız olacak. Elazığ’ın stadyum projesi var. Şu anda Elazığ’da eski stadyumumuz yıkıldı, yerine yeni bir stadyum yapılıyor. Maalesef şu ana kadar başlamadı. Geçen dönem Elazığspor’umuzun küme düşmesine neden olan konuların başında da stadyum geliyordu. Çünkü stadyum yıkılarak yenisi yapılacaktı fakat ne yazık ki henüz başlanabilmiş değil stadyumun yapımına. Farklı bir yerde stadyum yapılabilir miydi veya mevcut stadyum tribünleri iyileştirilerek hizmete daha erken sunulabilir miydi? Bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izlenecek? Bununla ilgili de temaslarımız, görüşmelerimiz ve çalışmalarımız olacak inşallah. Terminal binası Elazığ için bir vahamet. Bizim üzerinde duracağımız en önemli konuların başında bu geliyor. Elazığ’ın terminal binası ne yazık ki çok eski. Bakımsız. Kimin girip kimin çıktığı belli değil. Düzensiz. Oradaki hizmetlerin çok verimli olduğunu düşünmüyoruz. Elazığ’a dışarıdan gelen bir insan ilk defa Elazığ’a geldiğinde otobüsle terminale girip bir mola verdiğinde Elazığ terminalini gördüğünde Elazığ’la ilgili genel bir kanıya da sahip oluyor. ‘Terminali böyleyse herhalde Elazığ’da hiçbir işe yaramayan bir ildir diye nitelendirebiliyor. Terminal binamızın Güney Çevre Yolu’nda yeniden inşa edilmesi konusunda bir çalışma yapıp belediyemize bu konuda bir öneri sunmayı da düşünüyoruz” diye konuştu.

ERGEN: ÇALIŞMALARIN HIZ KAZANMASINI İSTİYORUZ

Kent Konseyi Başkanı Ergen, “Elazığ’a gele her yabancı mutlaka Harput’u geziyor. Şu anda üniversitemizin içinde bir müzemiz var. Fakat çok fazla ziyaret eden yok. Ziyaretçi sayısı çok düşük. Harput’a gelen insanların Harput’la ilgili, Elazığ’la ilgili, Elazığ’ın geçmişi ile ilgili bilgilere ulaşabilmesi, bunları gözle görebilmesi için Harput’a acil bir etnografya müzesinin yapılması gerekmektedir. Biz bununla ilgili çalışmaları daha önce valimize ve bir önceki belediye başkanımıza sunmuştuk. Bununla ilgili çalışmalarında hız kazanmasını istiyoruz. İnşallah yakın bir zamanda yapacağımız farkındalık etkinlikleri ile Elazığ’da kaldırım işgallerinin artık son bulmasını istiyoruz. Geçmiş dönemde kaldırım işgalleriyle ilgili cezalar kesildi, esnaflar uyarıldı, belli bir düzene girdi. Fakat sonra peşi bırakıldı. Ne yazık ki şu anda kaldırım işgalleri Elazığ’da devam ediyor. Bu işgallerin esnaf arkadaşlarımız tarafından sona erdirilmesi adına farkındalık oluşturmak için önümüzdeki günlerde birer broşür ile esnaf arkadaşlarımızı ziyaret edip kaldırımlar hepimizin sloganıyla onları bilinçlendirme çalışması içerisine gireceğiz. Çöp kovalarının arttırılması, özellikle Gazi Caddesi, Hastane Caddesi, İstasyon Caddesi, Şehit İlhanlar Caddesi gibi alanlarda halkın yoğun gezdiği bölgelerde mutlak suretle bizler çöp kovalarının arttırılmasını talep edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

HABER: SITKI TAŞEL

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!