Grip Aşında Yaşanan Sorun

Kış mevsimi ile birlikte grip aşısı zamanı da geldi.ancak, grip aşısı üreten firma Türkiye’ye ihtiyacın altında aşı gönderince vatandaşlar sıkıntı yaşadı. Elazığ Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ulaş Güler’de sıkıntının eczanelerden kaynaklanmasını belirterek, sorunun en kısa sürece çözüleceğini söyledi.

Grip Aşında Yaşanan Sorun

Grip aşısı mevsimi geldi gelmesi ne ama her yıl grip aşısı yaptıran vatandaşlar eczanelerden aşıya ulaşmada zorluk yaşıyor.

Her yıl Türkiye’ye iki firma tarafından getirilen grip aşıları bu yıl tek firmaya düştü, o firmada ihtiyacın altında ülkeye aşı getirince sorun yaşandı.

GÜLER: ÜLKEMİZE YETERİNCE GRİP AŞISI GETİRİLMİYOR

23. Bölge Elazığ Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ulaş Güler, “İlgili firma her iki tane varken bu yıl tek bir taneye düştü bu. Ülkemize yeterince grip aşısı getirilmediği için eczanelerimize de çok kısıtlı miktarda grip aşısı ulaşıyor. Ülke genelinde Sağlık Bakanlığının önerdiği 5 milyonun üstünde vatandaşımız kronik olan vatandaşımızın grip aşısı yapması gerekirken bu yıl ülkemize gelebilen grip aşısı miktarı 1 milyon 250 bin tane. Bunlarda eczanelere eşit dağıtılıyor ama tabi eczanelere çok az sayıda grip aşısı geldiği için onlarda kendilerine gelen başvuru sıralarına göre gelen hastalara ya da hastaların durumunun ağırlık derecesine göre dağıtıp mağduriyet yaratmamaya çalışıyorlar. Ama ister istemez grip aşısında bir sıkıntı yaşandı. Hastalar ve vatandaşlar bu yıl grip aşısına ulaşamadı. Ama bunların eczaneden kaynaklı bir sorun olmadığını bilmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜLER: GRİP AŞISI SORUNU EN KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK

Güler, “İlgili firma tarafından Türkiye’ye sokulan grip aşısı miktarı ihtiyacın çok altında kaldığı için vatandaşlarımız bu yıl bu sıkıntıyı yaşadılar ama önümüzdeki 3 haftalık dönemde peyder per aşıların geleceği ifade ediliyor bize.  Bunlar geldikçe hastalara aşılar ulaştırılacak. Hasatlarımız eczanelerden takip ederlerse inşallah kış ve grip yoğunlaşmadan aşılarını yapma imkânı bulacaklar” dedi

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2019, 22:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137