Tarım İl Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen “Her Şey Bir Tohumla Başlar” projesi, Şehit Mehmet Akpınar İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu’nda hayat buldu.

Çocukların tabiatın, tohumun ve hayvanların önemini anlaması ve öğrenmesi için hayata geçirilen proje kapsamında iki okulda, tohumlardan ve hayvanların yer aldığı alanlar oluşturuldu.

ENSARİ: TOHUMA SADAKAT GEÇMİŞE VE GELECEĞE SADAKATTİR

Şehit Mehmet Akpınar İlkokulu Fethi Ahmet Ensari, tohuma sadakatin geçmişe sadakat olduğunu ifade ederek, “Tohuma sadakat geçmişe ve geleceğe sadakattir. Tohumu anlamak, varlık sebebimizi anlamak, bulunduğumuz noktada ne kadar zengin bir miras, ne kadar çok sorumluluk, ne kadar mutlu bir gelecek olduğunu fark etmektir. Her tohumun döngüsü yaşam süresinde, bu sürede bir şeye dokunmak her şeyin sırrını anlamak içindir” dedi.

ERGÜN: ÖĞRENCİLERDEN GÜZEL DÖNÜTLER ALDIK

Tarım ve Orman Müdür Vekili Vedat Ergün de proje ile ilgili bilgiler vererek, “Geçen yıl 2 okulumuzda nu projeyi uygulamaya başladık. Öğrencilerden güzel dönütler aldık. 2017 ve 2018 yılı arasında, 2017 yılında yaptık 2018 yılında ise uyguladık bunları. Yine Elâzığ’ımızın 4 okulunda bitirdik bunları. Nasip olursa burada açılışını yaptık. Diğer okullarımıza da giderken açılışlarını gerçekleştireceğiz” diye kaydetti.