İKİ PROJE İÇİN İMZALAR ATILDI

İmzalar iki proje için atıldı, Elazığ çiftçisine müjde İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan’dan geldi. İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan iki projenin uzun uğraşlar sonucu DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından kabul edilmesinden sonra projeleri Erzurum'da imzaladı.

İKİ PROJE İÇİN İMZALAR ATILDI

İmzalar iki proje için atıldı, Elazığ çiftçisine müjde İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan’dan geldi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan iki projenin uzun uğraşlar sonucu DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından kabul edilmesinden sonra projeleri Erzurum'da imzaladı.

KARAHAN: PROJE DESTEKLERİNİ İSTİŞARE ETMEK ÜZERE ERZURUM’DAYIZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Karahan, bu bir başlangıçtır diyerek, “2019 Yılı Bitkisel Üretim meyveciliği geliştirme projesi kapsamında Elazığ İli olarak DAP idaresine sunmuş olduğumuz 2 projemiz, Ağın İlçemizde Bademciliği Geliştirmeye yönelik 300 bin TL’lik proje bir diğeri ise Elazığ İlimizin Merkez Köylerine 6 tane köyü kapsayan 400 Dekar alanda kapama ceviz bahçesi kurulumu ile ilgili, toplamda 2.5 Milyonluk yatırımın ilimize DAP idaresinin katkılarıyla kazandırılmasının projesini imzalamak ve aynı zamanda 2020 yılında DAP kalkınma idaremizin yapacağı proje desteklerini istişare etmek üzere Erzurum’dayız” dedi.

KARAHAN: BU DESTEKLERDEN İSTİFADE ETMEYİ HEDEFLİYORUZ

Turan Karahan, “Elazığ İlimizde son yıllarda Keban ve Ağın İlçelerimiz de badem yetiştiriciliğinin hızlı bir şekilde artması ve İlimiz genelinde ceviz yetiştiriciliğinin artış göstermesi ile birlikte 2019 yılında ki projelerimizi bu yönlere kaydırdık ve İlimiz olarak çiftçilerimiz adına başkanımız ve personeline teşekkür ederiz. Projemizi desteklediler ve kısa süre içerisinde projenin alım süreci tamamlanıp bahçelerin kurulumu gerçekleşecektir. Bundan sonraki destek kalemlerinde Elazığ İlimizde ki sadece meyvecilikle kalınmayacak, İlimizin sahip olduğu Su Ürünleri potansiyelinin geliştirilmesi, süt sığırcılığı ve soğutma zinciri gibi üreticilerimize ciddi destekler sunacak projelerin hayata geçirilmesi hem Bakanlığımız destekleri hem de İlimizin de dahil olduğu DAP kalkınma idaremizin desteklerinden de istifade ederek mevcut sahip olduğumuz tarımsal potansiyeli bir üst noktaya taşımak için bu desteklerden istifade etmeyi hedefliyoruz ve buna yönelik çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye kaydetti.

DEMİR: ÇİFTÇİLERİMİZİN GELİRLERİNİN ARTTIRILMASINI HEDEFLİYORUZ

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ise, “DAP Bölge Kalkınma İdaresi olarak mikro havzası potansiyeli yüksek olan yerlerde Bitkisel Üretimin altyapısının geliştirilmesi programı kapsamında kapama meyve bahçeleri kurulması noktasında Elazığ İlimiz de ve Ağın İlçelerimizde, Ağın’da Bademciliğin geliştirilmesi ve Elazığ’da da kapama ceviz bahçeleri kurulması noktasında %70 DAP idaremizin yaptığı finansmanla Elazığ İlimize 1.300 bin TL, Ağın İlçemize ise 300 bin TL olmak üzere toplamda 1.600 Bin TL DAP katkısına karşılık 2.5 milyonluk bir proje uygulanacaktır. Uygulanacak proje ile çiftçilerimizin gelirlerinin arttırılmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2019, 16:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137