Kovancılar ilçesinde Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü ile Kovancılar Ziraat odası tarafından düzenlenen tarımsal mekanizasyona yönelik 200 saat sürecek ve 25 Ocakta bitecek olan eğitime katılan kursiyerlere, sosyal etkinlik düzenlendi.

Kursa katılan kadın kursiyerler, Elazığ Nurettin Ardıçoğlu kültür merkezinde oynanan Horata adlı tiyatro oyununun izledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, kurslarda eğitim dışında da kadın çiftçilere yönelik sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla kültür sanat faaliyetleri düzenlediklerini söyledi.

İl Müdürü Turan Karahan sözlerine şöyle devam etti: “İŞKUR, Ziraat odaları ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan tarımsal faaliyetlere yönelik kurslara, kadın çiftçilerimizin gösterdiği yoğun ilgi bizleri çok memnun ediyor. Kadın çiftçilerimiz kurslar sayesinde sosyal aktivitelere katılıyor. Bu kurslardan biri de, Kovancılar ilçesindeki tarımsal mekanizasyona yönelik 200 saat sürecek ve 25 Ocakta bitecek olan kursumuzdur. Kursa 25 kadın çiftçimiz katıldı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kovancılar Ziraat Odası Başkanlığının katkıları ile daha önce tiyatroya gitmemiş olan arkadaşlarımızı, HORATA isimli tiyatro oyununu izlemeye getirdik. Umarım güzel ve eğlenceli saatler geçirirler” dedi.

İl Müdürü Karahan, kadın çiftçilerin tiyatroya gelmelerine vesile olan Kovancılar ziraat odası başkanlığına ve oyunu izlemek için Kovancılar'dan gelen kadın çiftçilere teşekkür etti.