Tarım ve Orman müdürlüğü ile Damızlık Koyun keçi yetiştiricileri birliği işbirliğinde küçükbaş Hayvancılıkta altın öğütler çalıştayı düzenlendi.

SEZER: HÜNERLERİNİ BİZİMLE PAYLAŞACAĞI İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Sezer, “Sayın Tanju Günerİ bey hünerlerini bizimle paylaşacağı için şimdiden teşekkür ederim. Bugün her konuda desteğini bizden esirgemeyen İl Müdürümüz Turan Karahan ve şube müdürlerimize, ayrıca Çiftçi TV ekibine ve program yapımcısı Osman Tanju Güner Bey’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ATALAR: KATILIMCILARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Münevver Bilim Adamları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Atalar, “Profesyonel ve bilimsel bir yaklaşım getirmek adına bu gibi değerli çalışmaların yanında olacağımızı ifade için burada bulunuyoruz. Gücümüz nispetinde, imkanlarımız nispetinde her zaman Sayın değerli müdürümüzün, değerli birlik başkanımızın, diğer katılımcılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YILMAZ: ÇAĞRI İLANINA ÇIKMIŞ BULUNMAKTAYIZ

TKDK İL Müdürü İbrahim Sertaç Yılmaz da, “170 milyon Euro’luk çok büyük bir bütçeyle hayvancılık sektörüne destek vermek üzere çağrı ilanına çıkmış bulunmaktayız. Burada biz küçükbaş, büyükbaş işletmelerine, besi süt işletmelrerine destek veriyoruz. Burada küçükbaş işletme olarak en az 100 en fazla 500 işletme kapasitesinde ve 500 bin Euro’ya kadar olan yatırımlarda %40 le %50 arasında bir işletme ve %70’e kadar da mevcut işletmelerine hibe şeklinde ödemelerimiz var” dedi.

KARAHAN: ELİMİZDEN GELEN BÜTÜN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ

Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, “Küçükbaş hayvancılık ilimiz ve bölgemiz açısından gerçekten değerli olan birçok üreticimizin buı konuda bu sektörle iştigal ettiği ve bizlerin de sektörün gelişmesi, daha da ileriye gitmesi ve bundan ziyade sektörle uğraşan insanımızın, üreticimizin alın terinin kazanca dönüşmesi çin bizlerde teşkilat olarak, bakanlık olarak elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz” diye kaydetti.

GÜNER: MERALARIMIZ ÇOK ÖNEMLİ

Çiftçi TV Küçükbaş Dünyası Program yapımcısı Osman Tanju Güneri de, “Biz bozkır köylerinden gelen toplumlarız. Bugün belki Şavaklıklar burada göçebe toplum ama biz zaten göçebe toplumuyuz. Göçebe olarak ne götüreceğiz? İneğimiz yok. İnekler bu meralara uygun değil zaten. Genetik yapımızda buna uygun. Artık gen haritaları çıkıyor dünyada. İnsanlar yemek yiyorlar sonra bir bakıyorsun yediğin yemekten hastalanmaya başlıyorsun. Biz genetik yapımıza örnek veriyorum domates belki uygun değil. Dolayısıyla meralarımız çok önemli” ifadelerine yer verdi.

HABER: SITKI TAŞEL