İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu işbirliği ile düzenlen “Kültür Mantarı Yetiştiriciliği” kursu sertifika töreni TKDK binası toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Atıcı, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi Müdür Vekili Niyazi Kaya, Teknik personel ve kursiyerler katıldı.

ELAZIĞ İLK SIRADA

2017 yılında İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığında ortaklaşa birçok kurs düzenlediklerini belirten İl Müdürü Karahan,  geçen yıl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen kurslar ve eğitime katılan kursiyerler bakımından Elazığ’ın Türkiye genelinde ilk sırada yer aldığını belirtti.

“HEDEFİMİZ, BÖLGEYE HİTAP EDECEK YETERLİKTE MANTAR İŞLEME TESİSLERİNİN OLMASI”

Karahan yaptığı konuşmada, “Sadece İŞKUR destekli kurs sayısı 76 ve bu kurslara yaklaşık bin üretici katıldı. Kursiyerlerin yarısından fazlası da kadın üreticiler. Bu katılım bizler için gurur verici. 2018 yılında İŞKUR destekli kurs sayısını 87’ye çıkardık. Hedefimiz Ziraat Odası, Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR destekli kurslara katılımı daha da arttırmak. Bugün Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu binasında kurumun desteği ile açılan Mantar Yetiştiriciliği kursuna katılan 46 kursiyerimize sertifikalarını vereceğiz. Mantar yetiştiriciliği ilimizde oldukça yeni. Geçen sene Genç Çiftçi projesi ile iki kadın çiftçimize istiridye mantar yetiştiriciliği için destek verdik. Üreticilerimiz şu an mantara ciddi talep olduğunu, talepleri karşılamada zorlandıklarını söyledi. Projenin başarılı olması bizleri çok mutlu etti.  İl Müdürlüğü olarak bundan sonraki hedefimiz üretim ile birlikte bölgeye hitap edecek yeterlikte mantar işleme tesislerinin ilimize kazandırılması olacaktır” dedi.

İl Müdürü Karahan, konuşmasının sonunda kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

“ORTAK PROJELERE İMZA ATARAK HALKIMIZA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

TKDK İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz ise yaptığı açıklamada, “Bu gün üç kurum ortaklaşa güzel bir kurs düzenledi. Biz de bu kursa ev sahipliği yaptık. Kursa katılan ve sertifika almayı hak eden kursiyerler, Mantar yetiştiriciliği ile ilgili proje hazırlayıp bize getirdikleri takdirde almış oldukları bu sertifika sayesinde sıralama kriterlerinde diğer projelerden 15 puan önde olacaktır. Koordinatörlük olarak inşallah ilerleyen dönemlerde bunun gibi ortak projelere imza atarak halkımıza hizmet etmeye devam ederiz” dedi.

Halk Eğitim merkezi Müdürü Kazım Atıcı da konuşmasında, “Müdürlük olarak yetişkin eğitimi verdiklerini, halkımızın ve kurumların her zaman hizmetinde olduklarını belirterek kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.