AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ geçtiğimiz gün hava sıcaklıklarının eksinin altına düşmesi nedeni ile don olayının yaşandığı Baskil ilçesine gitti.

Milletvekili Demirbağ’a Baskil Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç ve şube müdürleri, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet,  Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, AK Parti Yönetim kurulu üyeleri, Baskil ilçesi il genel meclis üyeleri ve muhtarlar eşlik etti.

Milletvekili Demirbağ ve beraberindeki heyetin ilk durağı Alangören Köyü oldu.

Milletvekili Demirbağ burada çiftçilerle bir araya gelerek talepleri dinledi.

İkinci durağı Çiğdemlik Köyü olan Demirbağ burada da Baskil bölgesi muhtarlarıyla bir araya gelerek zirai dondan dolayı zarar gören kayısı ağaçlarıyla ilgili istişare toplantısına katıldı.

Milletvekili Demirbağ istişare toplantısında muhtarların sorun ve taleplerini dinledi.

İstişare toplantısının ardından Suyatağı Köyü aksakal mezrasına geçen heyet köy halkıyla bir araya gelerek zirai don nedeni ile zarar gören kayısı bahçelerini gezdi.

DEMİRBAĞ: ÜZERİMİZE DÜŞENİ İNŞALLAH YAPACAĞIZ

Zirai don nedeni ile çiftçinin zarara uğradığını söyleyen Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Dün Maden İlçe’mizdeydik yoğun bir programımız oldu. Bugün de Baskil İlçemi’z ayırdık günümüzü. Sahil köylerimizde malum olduğu üzere gerek Baskil gerekse Malatya aynı havza içerisinde kayısılarda bir yanma hadisesi oldu, don hadisesi oldu. Dolayısıyla geldik yerinde tarım il müdürümüz olsun, ziraat oda başkanımız ve arkadaşlarla birlikte hem yerinde görelim hem de kayısı konusunda bununla bağlantılı olarak belirli konularda sıkıntılarını dinledik hemşehrilerimizin. İnşallah Ankara’ya döndüğümüz zaman; Malatya milletvekili arkadaşlarımızla da görüştük o arkadaşlarımızla birlikte beraber ilgili bakanlıklar Tarım Bakanlığı, Enerji Bakanlığı ve ilgili mercilere buradaki sıkıntıyı iletip belli konularda böyle rahatlatabilecek tedbirlerin alınması için üzerimize düşeni inşallah yapacağız. Bütün hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Ona göre planlamalarını yapıyorlar, ödeme planlarını yapıyorlar normal şartlarda kayısı üretimini dikkate alarak. Aniden don vurunca her şey alt üst oluyor. Bir Ukrayna harbi gibi. Dolayısıyla dengeler alt üst oldu. O bakımdan geçmiş olsun. İnşallah Cenap-ı Allah böyle bir felaketle karşı karşıya bırakmasın diyelim” ifadelerini kullandı.