Mutlu Olmak İçin Mutlu Et

Elazığ’ da İlim Yayma Cemiyeti bayanlar komisyonu ve Fırat Üniversitesi ve Sınıf Öğretmenliği Bölümü ‘’2. Geleneksel Çocuk Şenliği’’ etkinliği düzenlendi.

Topluma hizmet uygulamaları kapsamın da yapılan etkinlikte yetim çocuklar, etkinlik kapsamın da geleneksel çocuk oyunları, uçurtma, ip atlama, yumurta taşıma, halat çekme gibi oyunlar oynanıldı.

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Saadettin Tanyıldızı

Bu güzel nisan ayının son hafta sonun da gelen vatandaşlara teşekkür etti.

Etkinliğin amacının topluma hizmet kapsamın da İlim yayma cemiyeti ile, eğitim fakültesi okul öncesi öğretmenliğinin birlikte hazırlamış olduğu şölen olduğunu belirtti. Şölende ; ip atlama, uçurtma şöleni, çuval giyme, halat çekme gibi etkinliklerin olduğunu söyledi.

 Rektör Yardımcısı Saadettin Tanyıldızı

İlim yayma cemiyetinin 300 yetim başta olmak üzere üniversite öğrencileri abiler, ablalar ile oynamak vakit geçirmek etkinliğin ana amacının da bu olduğunu dedi.

Eğitim fakültesinin kendi sorumluluklarıyla topluma hizmet ile ilgili alan da bu eğitime sivil toplum ve diğer kuruluşlar destek veriyor dedi.

Toplum da yıllardır gelen şehit çocuklarımıza, yetimlerimize destek olmak onların yanın da olmak bir gelenek haline geldiğini aktardı.

Üniversitenin bu tarz faaliyetleri gerçekleştirmek bu gibi  projelere açık olduğunu kaydetti.

Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Hocası Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı Burcu Gezerken 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramın dan dolayı ilim yayma cemiyeti ile ortak hazırladıkları bu etkinliğin daha önceki yılarda da olduğunu devam da edeceğini söyledi.

 Burcu Gezerken  Amacımız çocukların mutlu olması katılan herkese teşekkür etti.

İlim Yayma Cemiyeti Kadınlar Komisyonu Başkanı Ümmügülsüm Sönmez

Üniversite ile ilim yayma cemiyetinin ortak hazırladığı bu etkinliğin bu yıl 2. Gerçekleştirdiklerini amaçlarının ‘’ mazlumun, yetimin, öğrencinin’’ yüzü gülsün dedi.