Sıralarda sadece öğrenciler değil, veliler, öğretmenler ve İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk de vardı.

Elazığ Ortaokulu’ndan, “Elazığ her yerde okuyor” kampanyasına destek geldi.

“GÖRDÜĞÜMÜZÜ YAPAN BİR TOPLUMUZ”

İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, “Biz okuyunca tabi bizden sonrakiler de mutlaka bize bakarak okuyacaklar. Bizde çünkü yaşayışımız öyle. Genelde gördüğümüzü yapan bir toplumuz” ifadelerini kullandı.

Kampanya kapsamında Elazığ Ortaokulu bir etkinlik düzenledi. Kitap okuma saati düzenlenen okuldaki programa velilerde dahil edildi.

Elazığ Ortaokulu’ndaki bu etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk eli boş gitmedi, yanında götürdüğü kitapları da velilere hediye etti.

“BİZİM ÖRNEK OLMAMIZ GEREK”

Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, kampanyada en büyük yükün öğretmenlere düştüğünü söylerek, “Elazığ her yerde okuyor kampanyasına başladığımız zaman amacımız dedik ki bir davranış biçimi kazandırmak, okuma alışkanlığı kazandırmak. Burada da en büyük yük biz öğretmenlere düşüyor. Biz öğretmenler eğer bunu sıkı tuttuğumuz zaman, kendimizde örnek olarak bunu yaptığımız zaman olmayacak bir şey değil” şeklinde konuştu.

“İŞİN İÇERİSİNDE AİLE OLMADAN OLMAYACAĞINI DÜŞÜNDÜK”

Okul Müdürü Mahmut Karadağ ise, “Öğrencilerimizin ve bizlerin de en büyük eksiklerimizden birisi okumaktır. Bu projeyle hem öğrencilerimiz hem bizler okumaya başladık ve işin içerisinde aile olmadan olmayacağını düşündüğümüzden dolayı da aileleri de bu işin içerisine çekmeye başladık. Bugünde bir sınıfımızın velileri okulumuza okuma saatinde geldiler ve birlikte çocuklarıyla birlikte okudular. Amacımız buradaki okuma davranışını evlerinde de devam ettirmelerini sağlamaktı” dedi.