4 Ekim Hayvanları Koruma günü nedeniyle Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından program düzenlendi.

Programda konuşan Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Elazığ İl Başkanı Fatih Karakaya, özel eğitimde sabır ve merhametin en önde geldiğini söyledi.

KARAKAYA: SALDIRGANLIĞI DA TETİKLEYEN ASLINDA AÇLIKTIR

Karakaya, “Özel eğitimde esas olan sabır ve merhamet. Yıllardır özel eğitim öğretmeni olarak çalışıyorum. Bu çocuklarımıza tamamen kilit olan anahtar kelimeler sabır ve sevgi. Özel çocukları eğitirken merhameti ve sabrı kesinlikle her zaman taşıyoruz ve taşımak zorundayız. Aksi halde bu çocukları eğitme şansına sahip değiliz. Günümüzde hayvanların zaman zaman tabi ki saldırganlık başladı. Genel de basın gündeme getiriyor. Saldırganlığı da tetikleyen aslında açlıktır. Veya ona eziyettir” dedi.

Programa katılan Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cazim Bulut, hayvanları koruma kanununa değindi.

BULUT: HAYVANLAR İÇİN KANUNNAMELER ÇIKARAN BİR MİLLETİN EVLATLARIYIZ

Başkan Bulut, “Biz öyle bir milletiz ki peygamberimiz kuşu ölen sahabenin taziyesine gidecek, onu teselli etmeye kadar gidecek yüksek bir dini ahlaka sahibiz. Milletimiz ta 2. Beyazıt döneminde yük hayvanlarının yükünün fazla olmaması için kanunnameler çıkaran bir milletin evlatlarıyız. Dünyada yine ilk hayvan hastanesinin Bursa’da yapıldığını ve göç eden hayvanların göç esnasında yaralandıkları durumda tedavi eden tekrar doğaya kazandırdıkları bir hastane. İşte böyle bir milletiz” diye kaydetti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, hayvanları koruma bilincinin toplumda oluşturulması gerektiğini kaydetti.

KILIÇ: HER GEÇEN GÜN FAYDALANMANIN YOLLARINI ARADILAR

Müdür Kılıç, “İnsanoğlu bu yaşam süreci ve döngüsü içerisinde canlılar ile her geçen gün faydalanmanın yollarını aradılar. Bunların kendilerine katmış oldukları kolaylıkları gördüler. Ama bununla beraber bakıyoruz ki insanlarımız bir kısmı bu tür canlıları ya eziyet ederek ya kuyruklarını keserek, taşlayarak, sopalayarak yaraladığını da gördük. İşte insanlarda bu bilincin oluşturulması adına yaklaşık 100 yılı aşkın bir süreden beri hayvanların korunması ile ilgili bugünü kutluyoruz” ifadelerini kullandı.


Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mustafa Küçükgün de sunumda çocuklara hayvan haklarını anlattı.