Pertek Belediyesi’nin imar planı uygulaması ilçede tepkilere neden oldu. Pertek Belediyesi’nce hazırlanan imar planında ilçenin yeşil, doğal su kaynakları ve asırlık ağaçlarının olduğu bölge imara açıldı.

Ancak şehir plancıları alanın imara açılmasının uygun olmadığını rapor etti.

Şehir Plancısı Gülay Çetintaş hazırladığı raporunda, “Malatya - Elazığ – Bingöl – Tunceli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli K42 Çevre Düzeni Planı imar paftası, Plan Açıklama Raporu ve Plan Hükümlerine göre incelendiğinde Pertek için planlanan Revizyon ve İlave  Nazım ve Uygulama İmar Planı sınırlarında Kentsel Yerleşik ve Kentsel Gelişme Alanları dışına taşan bölgeler bulunmaktadır, taşan alanlarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünün uygun görüşü bulunmamaktadır” ifadelerine yer verdi.

Onaylanan planın hükmü olmadığını belirten Şehir Plancısı Çetintaş, “Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği ışığında değerlendirilen plan yapım ve  onama aşamasında yukarıda yazılan eksiklikler nedeni ile Onaylanan Planın Hükmü Olmadığı ve Alınan Meclis Kararının İptal Edilmesi Gerektiği Kanaatine varılmıştır” dedi.

Doğal yapısıyla görenlerin ilgisini çeken bu bölgenin imara açılmasının yanlış olduğunu ifade eden ilçe sakinlerini ise belediyenin kararı tekrar gözden geçirmesini istiyor.