Kanal Fırat Televizyonu’nda canlı olarak yayınlanan ve Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programına Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudbettin Demirdağ telefon bağlantısı ile katıldı.

Rektör Demirdağ, ‘Elazığ’da corona virüsü var’ iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

DEMİRDAĞ: ELAZIĞ’DA DEĞİL, TÜRKİYE’DE ŞU AN TANI KONULAN BİR HASTA YOK

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudbettin Demirdağ, “Elazığ’da saat 23.00 itibariyle corona virüs tanısı konulan herhangi bir hasta Elazığ’da değil, Türkiye’de şu an tanı konulan bir hasta yok. Bu saat itibariyle söylüyorum. Zaten öyle bir vaka olsa sağlık kontrolü öncesi Sağlık Bakanlığı zaten anında bu vakaları bildirir ve yayınlar. Ama şu an itibariyle ne ilimizde ne de ülkemizde tespit edilen bir corona virüs hastalığı mevcut değildir” ifadelerini kullandı.

DEMİRDAĞ: ENDİŞE ETMEMİZE GEREK YOK

Rektör Demirdağ, “Endişe etmemize gerek yok. Tabi ki tedbir almamamız anlamına gelmiyor. Biz tedbirlerimizi alalım. Korunma yöntemlerimizi bilelim. Özellikle toplu yaşanan kalabalık yerlerde sadece corona virüsü için değil, grip içinde özellikle hijyen kurallarına dikkat etmemiz lazım. Özellikle grip ve benzeri hastalar için de toplu alanlarda başkalarına bulaştırmamaları açısından biraz daha dikkat etmeleri gerekiyor. Bizde hijyen kurallarına dikkat edersek hem gribe karşı da korunmuş oluruz. Hem de corona virüsü ki şu anda yok. İnşallah olmaz diye temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.