Elazığ’ın bir birinden güzel folklorik motifleri,kuşaktan kuşağa aktarılmaya devam ediyor.

Elazığ’ın kültürünün hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtılması amacıyla Ramazan ayı boyunca her gün Furkan Dilaver İle Son Baskı programında Bahadır Göktürk’ün sunumuyla ekranlara gelen sahur halayları bu kez İcadiye Mahallesi’ndeydi.

GÖZYUR: BURADAKİ SIKINTIMIZ BİR TEK BEYAZÇEŞME

İcadiye Mahallesi Muhtarı İrfan Gözvur, “Şimdi mahallemizin sorunu deyince sağ olsun burada sizin aracılığınızla Sayın Mücahit Yanılmaz’a da çok teşekkür ediyorum. Geçmiş dönemden mahallemize yapılmadık işlerin hepsini yaptırdık. Elhamdülillah. Şu anda da bu Belediye Başkan’ımıza ve ekibine başarılar diliyorum. Bu başkandan da isteklerimiz var tabi ki. Beyazçeşmemiz şu anda çok atık bir durumda. Buranın daha da güzelleşmesini, bu çevrenin daha da güzelleşmesini istiyoruz. Burası Harput’a çıkan bir yol. Yani Harput Harput diyoruz ama önce başladığımızdan yapılmasını bekliyoruz. Bir görsellik istiyoruz. Buradaki sıkıntımız bir tek Beyazçeşme” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının manevi ikliminin yanı sıra geleneklerin de yaşatılması için sahur halayı lezzeti İcadiye Mahallesi’nde yörenin el ezberi olarak bilinen girizgahıyla başladı ve figürleri bir her biri farklı bir anlam taşıyan halk oyunları ile devam etti.

VİDEO: