Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde Çocuk Palyatif Bakım Ünitesinin açıldı.

Çocuğu bedensel, zihinsel ve manevi açıdan bir bütün olarak gören ve aileyi destekleyen Palyatif Bakım ünitesinin açılışına Elazığ Valisi Doktor Ömer Toraman, Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Başhekim Prof. Dr. Erol Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, hastane personeli katıldı.

TORAMAN: İLK DEFA AÇILIYOR

Vali Dr. Toraman, “Fethi Sekin Şehir Hastanesi kuruluşundan bugüne yöre insanına ciddi manada hizmet veriyor. Her geçen gün de imkan ve kapasitesini arttırıyor. Daha önce burada çocuk yoğun bakım ünitelerini açmıştık. Bölge için, ilimiz için yoğun bir kapasite. Erişkin yoğun bakımın yanında çocuk yoğun bakım üniteleri de hastanemiz o manada da kapasitesini geliştirdi. Şimdi de Palyatif bakım hizmetleri açısından daha önce erişkin hastalara bu hizmet veriliyordu. Hem onlara sunulan yatak kapasitesi arttırıldı. Hem de ilk defa olmak üzere çocuk palyatif ünitesi bugün hep beraber açılışını gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

TORAMAN: GAYRETLERİNDEN VE ÇABALARINDAN DOLAYI BAŞHEKİMİMİZE VE ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Şehir Hastanesi’nin kuruluşundan bugüne bölgeye en iyi hizmeti sunduğunu ifade eden Elazığ Valisi Doktor Ömer Toraman, “Çocuk Palyatif servisi Doğu Anadolu bölgesinde Erzurum’dan sonra 2. Dolayısıyla biz Elazığ olarak sağlık alanında bölgeye hizmet ediyoruz komşu illerden de hastalarımız geliyor. Bu Türkiye’nin ve bölgenin bir kapasitesi. Gayretlerinden ve çabalarından dolayı başhekimimize ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖZÇELİK: ŞİMDİLİK 8 YATAKLI AÇTIK

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Ertuğrul Önder Özçelik, “Palyatif bakım ünitesinde uzun süreli tedavi görmesi gereken hastalara ve ailelerine destek olmak en büyük amacımız. Bu hastalarla uğraşmak çok meşakkatli bir iş. Ailelerin çok büyük sorunları oluyor hem hastayla alakalı hemde psikolojik olarak sorunlar oluyor. Şimdilik 8 yataklı açtık. İhtiyaca göre bunu arttırma yoluna gidebiliriz” şeklinde konuştu.

Açılışın ardından servisi gezen Vali Toraman, yetkililerden bilgiler aldı.