Şehir Hastanesine “Erişebilirlik” Sertifikası

Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne erişebilirlik belgesini takdim eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ’ın sağlık alanında bir merkez konumunda olduğunu söyledi.

Şehir Hastanesine “Erişebilirlik” Sertifikası

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılında yayımlanarak yürürlüğe giren Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği çerçevesinde Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne düzenlenen törenle erişebilirlik sertifikası verildi.

Törene Vali Çetin Oktay Kaldırım, Sağlık İl Müdürü Cahit Polat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk ve hastane personeli katıldı.

POLAT: 1 MİLYON HASTAYA HİZMET VERDİK

Törende konuşan Sağlık İl Müdürü Cahit Polat, “Şu anda geldiğimiz noktada şu an itibariyle 1 milyon hastaya hizmet verdik. Aylık ortama 167 bin hastaya burada bakmaktayız. Yine 23 bin tane ameliyat yapmışız. Format olarak da hastanemiz büyün bu gelen hastalarımıza hizmet vermeye uygun bir halde uygulanmış, konsepti o şekilde. Özellikle burada tabi ki engelli vatandaşlarımız bizler için çok değerli, çok önemli” ifadelerini kullandı.

KENÇ: EKİPLERİMİZ HER SAHADA BİR ARADA OLDU

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç de, “Özellikle Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin gerçekten erişilebilirlik adına mükemmel olduğunu tespit ettik. Ekiplerimiz her sahada bir arada oldu. Sayın Valimizin direktifleriyle yapılan araştırmada bu hastane erişebilirlik durumda olduğundan dolayı Sayın Valimizin emrinde erişebilirlik belgesi hazırlanmıştır. Hayırlı olsun diyorum, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

KALDIRIM: ELAZIĞ’IMIZIN DA BÜYÜK ŞEHİR OLMAMASINA RAĞMEN YAPILAN BİR GÜZEL YATIRIM

Törende konuşan Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Bu noktaya gelmiş olması hastanenin özellikle engellilere dönük hayatı kolaylaştırma, erişebilirliği kolaylaştırmak, buraya geliş gidişlerini kolaylaştırmak açısından iyi bir çalışma ve sonucunda bir belge takdim edilmiş oluyor. Gerçekten bu şehir hastanesi Türkiye’de malumunuz büyük şehirlerde yapılıyor ama büyük şehriler dışında Elazığ’ımızın da büyük şehir olmamasına rağmen yapılan bir güzel yatırım, özel bir yatırım. Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle tensipleriyle aranızda Malatyalı var mı bilmiyorum ama orayla bir söz konusu olduğunda Büyükşehir’di Malatya, Elazığ mı, Malatya mı? Elazığ takdir edildi. Gerçekten yüz akı ir yatırım olmuş oldu. Hem Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz, hem de şehrin o dönemki aktörlerine, milletvekillerine, katkı veren herkese teşekkür ediyoruz. Tabi ilimiz Sağlık açısından bölgede bir merkez. Bununla da yetinmeyi düşünmüyor, uluslararası bir merkez olmas hedefi var. Özellikle sağlık turizminde ön plana çıkıp bölgeden gelen hastaların yanı sıra Türkiye’nin değişik illerinden gelip burada zaten yokmuş gibi de gelenler var. Onun dışında da il dışından gelenler olduğu gibi uluslararası hastaları da kabul etmeye başladı” dedi.

KALDIRIM: EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ MALUMUNUZ EĞİTİM AMAÇLI TAHSİSİ YAPILDI

Boşaltılan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Milli Eğitime aktarıldığı bilgisini de yenileyen Vali Kaldırım, “Eski Eğitim Araştırma Hastanesi malumunuz eğitim amaçlı tahsisi yapıldı. Orası da inşallah bundan sonra eğitim öğretim hayatına hizmet verecek. İlimizde tam gün eğitime geçmiş olacak. Ben hem Başhekimimizi tebrik ediyorum, hem de Rönesans grubunu, Eda Hanım’ı, kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137