Mardin’in Derik ilçesinde hain terör örgütünün düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit olan hemşehrimiz Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir’in adının verildiği imam hatip ortaokulunda kermes programı düzenlendi.

ASLAN: İNANCINI, TARİHİNİ, KÜLTÜRÜNÜ KAZANDIRAN FEN İLE BİRLEŞTİREN BİR MEDRESE

Şehit Sezer Aydemir İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa Aslan, imam hatip okullarının önemine değinerek, “Burası İmam Hatip Ortaokulu. Diğer bir deyimle inşallah imana ve insanlığa hizmet eden ashab ı sübhan. İnancını, tarihini, kültürünü kazandıran fen ile birleştiren bir medrese. Kur’an’ın sönmez ve söndürülmez olacağını bildiren vatana millete feda olabilecek fertler yetiştiren, hakiki ilim ve fenin varisi olan bir darül fünun”dedi.

CEM: EĞİTİMİMİZİN TEMELİNDE FEN İLİMLERİ İLE İSLAMİ İLİMLERİN BİR ARADA OKUTULMASI VAR

Önder İmam Hatipliler Derneği İl Başkanı Osman Cem, “Eğitimimizin temelinde fen ilimleri ile İslami ilimlerin bir arada okutulması var. Biliyorsunuz, Avrupa karanlık çağını yaşadıktan sonra din eğitimini normal fen eğitimlerinden ayırmıştı.

Konuşmaların ardından program öğrenciler ve mehteran takımının gösterileri ile resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.