Elazığ’da yaşayan 10 yaşındaki Sude Durmuş,1 yıldır beslendikten sonra karşın şişliği, kusma, kilo kaybı ve karın ağrısı şikayetleriyle doktora başvurdu.

Elazığ ve çevre illerde tedavi gören Sude, son olarak Fethi Sekin Şehir hastanesine de aynı şikayetlerle geldi.

Çocuk Cerrahi uzmanı operatör Doktor Fikret Ersöz, Sude’de yaptıkları tetkiklerde mide çıkış tıkanıklığı yaşadığını gördüklerini belirterek, hastalığın çok nadir görüldüğünü söyledi.

ERSÖZ: İNŞALLAH BUNDAN SONRA ARTIK SORUNU KALMAYACAK

Sude’yi ameliyat etmeye karar verdiklerini ifade eden Dr. Ersöz,“Tıpta çok nadir görülen bu yaşta mide çıkış tıkanıklığı semptomları vardı. Açtığımızda bu cerrahi gerçekten çok zor bir cerrahi. Çünkü o bölgeye ulaşmanız midenin mideden sonraki 12 parmak bağırsağının 2. ve 3. kısmını izole etmeniz, görmeniz gerçekten cerrahi olarak zor bir durum. Biz hastamızı açtık. Gördük ki karnının içindeki hava bağırsaklara gitmiyor. Mide çıkışında ki 12 parmak bağırsağının 2. ve 3. kısmında normalde alttan gitmesi gereken bağırsakları besleyen damarın 12 parmak bağırsağının üzerinden gittiğini ve buraya bir baskı yaparak mide çıkışında bir darlığa, bir tıkanıklığa neden olduğunu gördük. Burayı açtık. Buradaki bağları genişlettik. Daha sonra kontrol sonucunda midede ki havanın bağırsakların dolduğunu ve işlemi sonlandırdık. Gerçekten çok nadir görülen bu yaşlarda görülen bir durumdu. Şu anda hastamız takibimiz altında. Bundan sonraki süreçte kilo almasını sağlayacağız. Özel bir mamayla besleyeceğiz. İnşallah bundan sonra artık sorunu kalmayacak” diye konuştu.

KODAN: SONUNDA ÇAREYİ BURADA BULDUK

Sude’nin dedesi Muhammed Kodan’da bugüne kadar birçok sağlık kuruluşuna başvurduklarını belirterek, “Karnında şişmeler, midede şişmeler oluyordu. Üç beş tane hastane dolaştık, gezdik. Malatya kalmadı, Adıyaman kalmadı gezdik. Elazığ’da bir hastanede bağırsakta bir sorun var dediler ameliyat ettiler. Ameliyattan 10 gün sonra yine aynı sorunlar başladı. Fikret hocayı tanıdığımız için yanına geldik. 15-20 gün bize müsaade etti. Alıştırdı çünkü ilk defa görülen bir hastalıkmış bu. Ameliyat etti. Ameliyat sonuçlarından şu anda memnunuz. Şu anda durumu çok iyi. Buradan özellikle Fikret hocaya teşekkür etmek istiyorum. Bu sıkıntılı günlerde bizi yalnız bırakmadı. Gece 3’te telefon açtık bizi kırmadı, telefonumuzu açtı, cevap verdi. Ben buradan kendisine teşekkür etmek istiyorum. Demek ki bu hastalık Elazığ’da yapılıyormuş. Yani bu ameliyat yapılıyormuş. Ama dediğim gibi Elazığ’da dolaşmadığımız, Elazığ dışında dolaşmadığımız yer kalmadı. Sonunda çareyi burada bulduk” ifadelerinde bulundu.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde tedavisi devam eden Sude Durmuş’a hastane personelinde de doğum günü sürprizi geldi.