Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Mahir Tuncer, halkın ve personelin sağlığının korunabilmesi amacıyla 18 Mart’tan itibaren webtapu sistemi aracılığı ile işlemlerin yapıldığını söyledi.

Tuncer,webtapu sistemi ile ilgili bilgi verdi.

TUNCER: VATANDAŞIMIZI 1-5 DAKİKA ARASINDA BURADA MİSAFİR EDİYORUZ

Vatandaşımız genel müdürlüğümüz sitesine girip Web-Tapu linkine tıkladıktan sonra yapacağı işlemleri seçiyor tarafları giriyor yaptığı işlemleri anlatıyor. Sistem üzerinden evrakları taratıp bizlere gönderiyor biz bu bilgileri alıp hazırlayıp, vatandaşa harcını gönderiyoruz, vatandaş yatırdıktan sonra ona bir randevu saati oluşturuyoruz bu saate gelip işlemin imzasını atması için Tapu Ve Kadastro Müdürlüğünde imzasını atıyor ve işlemi bitiriyoruz. Vatandaşımızı1-5 dakika arasında burada misafir ediyoruz. Tabi vatandaş bu sitem üzerinde yapacağı işlemi bize anlatması lazım, bilgisayarı kullanamayan yaşlılarımızın da olduğunu düşünerek iki farklı alternatifimiz daha var biri 181 hat üzerinden arayarak personelimizle iletişim sağlayarak randevu saati alması ve bu saate gelip işlem başvurusunu başlatıyoruz. İkinci bir alternatifimiz ise Web-Tapu üzerinden e-randevuya giriyor ve sistem üzerinden vatandaşımız randevusunu alıyor. İnternet üzerinden 24 saat esaslı işlemlerin yapılabileceğini söyledi.

TUNCER: VERİLEN RANDEVU SAATİNDE GELMESİ YETERLİ BİZİM İÇİN

Bu işlemlere müracaat 24 saat esaslı vatandaşımız illaki 8-5 arası müracaat edeceğim değil istediği saatte randevusunu alır verilen randevu saatinde gelmesi yeterli bizim için.