Emrem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Elazığ Belediyesi, Kültür Park Mamurat’ül Aziz Salonu’nda sünnet şöleni gerçekleştirdi.

Çayda Çıra Mahallesi’nde ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için düzenlenen sünnet şöleninde çocuklar ücretsiz sünnet edildi.

GÜYÜM: EN ÖNEMLİ GÜNLERDEN BİRİNİ YAŞIYORUZ

Emrem Vakfı İl Temsilcisi Özcan Güyüm, sünnet şöleninde 35 çocuğun sünnet edildiğini söyleyerek, “Bugün Çaydaçıra Muhtarlığı işbirliği ile 35 çocuğumuzun sünnet şölenini gerçekleştireceğiz. Vakfımızın kurucusu, düşünür yazar Abdusselam Semre 1994 yılında merkezi İzmir olmak üzere çeşitli illerimizde temsilciliklerle vakfımızın sorumluluk projeleri, ihtiyaç sahibi ailelere maddi ve manevi katkılar, özellikle öğrenci bursları ve geleceğimizin mimarı eğitim ile öğretim hayatına devam etmek isteyen öğrencilerin, dar gelirli öğrencilerimize eğitim kurslarımız devam etmektedir. Bugün Abdusselam Semre’nin ifade ettiği bir anne ve baba için en güzel günler doğumu, sünneti, askere gönderilmesi ve evlendirilmesi gibi en önemli günlerden birini yaşıyoruz” dedi.

SEMRE: PEYGAMBER EFENDİMİZİN SÜNNETİNİ MELEKLER YAPMIŞTI

Emrem Vakfı Genel Başkanı Abdusselam Semre, dinimizde sünnetin önemine dikkat çekerek, “Peygamber efendimizin sünnetinden bahsediyoruz. Peygamber efendimiz sünnet olmamıştır. Dünyamızdaki gibi sünnet olmadı. Olmadı mı sünnet? Oldu. Yalnız Peygamber efendimizin sünnetini melekler yapmıştı. Fark var aramızda. Bu fark nereden elde edilmişti? Peygamber efendimiz hiçbir varlık ortada yok iken, vicdan yok iken, peygamberler yok iken o yaratılışında evvela vardı” diye kaydetti.

BAYRAM: 40 ÇOCUĞUMUZU SÜNNET EDECEĞİZ

Hekim Dr. Fatih Bayram ise, “Bugün burada Emrem Vakfı’nın öncülüğünde toplu sünnet etkinliğimiz var. Toplu sünnet etkinliği kapsamında yaklaşık 40 çocuğumuzu sünnet edeceğiz. Belediyemizin de vermiş olduğu katkılardan ve Çayda Çıra Mahallesi Muhtarımızın vermiş olduğu katkılarından dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

TÜRKMEN: BU SORUNU RAHAT BİR ŞEKİLDE ÇÖZDÜLER

Çayda Çıra Mahallesi Muhtarı Hıdır Türkmen, “Sünnet yapmakta güçlenen aileler bu sorunu rahat bir şekilde çözdüler. Aynı zamanda mahallemizde yeni açılan kliniğin mahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Mahalle sakinlerimiz burada gönül rahatlığıyla tedavilerini sürdürebilecekler”dedi.