Elazığ’da Türkiye’de Veteriner Hekimliği Eğitiminin 180. Yıl dönümü programı düzenlendi.

YALÇINKAYA: AMACIMIZ BİRLİKTELİK OLUŞTURMAK

Programda konuşan Türk Veteriner Hekimleri Birliği Öğrenci Konseyi Başkanı Ertuğ Yalçınkaya, “Öğrenci konseyi olarak kurulduğumuz günden bugüne birincil amacımız fakülte sıralarındaki öğrenci arkadaşlarımıza mesleki birliktelik, mesleki aidiyet ve mesleki farkındalık duygusunu kazandırmak oldu. Bugün sizleri bu masalarda yan yana gördüğüm zaman bu hedefimize bir adım daha yaklaştığımızı görüyorum ve bunun mutluluğunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

BULUT: ÇOK CİDDİ GÖREVLER İFA EDEN BİR MESLEK GRUBU

Elazığ Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cazim Bulut, “Bugün önemli bir gün. Veteriner Hekimlik mesleğinin bilimsel anlamda eğitim öğretimin 180. yıl dönümü dolayısıyla; bunu kutlamak için burada bir araya gelmiş bulunuyoruz. Veteriner Hekimlik mesleği sadece hayvansal hastalıklarla mücadelede değil, insan sağlığının çok önemli koruyucu anlamda; koruyucu hekimlik anlamında çok ciddi görevler ifa eden bir meslek grubu” şeklinde konuştu.

ÇALICIOĞLU: UZMANLIK PROGRAMI MESLEĞİMİZDE ÇOK OLUMLU GELİŞMELERE VERİLE OLACAKTIR

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çalıcıoğlu ise, “Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz Aralık ayında Veteriner Fakültelerine öğrenci alımında bulunması gereken asgari koşulları YÖK Yürütme Kurulu tarafından kabul edilmiş ve yayımlanmıştır. Bu asgari koşullar öğretim üyesi sayısı, laboratuvar ve hayvan hastanesi alt yapısı olup bundan böyle ne kadar fakülte açılırsa açılsın bu asgari koşullar yerine getirilmedikçe öğrenci alımına izin verilmeyecektir. Tarım ve Orman Bakanlığımızın bir an önce teknik ve idari sorunlarını giderip uzmanlık eğitim programlarının başlamasını ümit ve talep etmekteyiz. Çünkü biliyoruz ki uzmanlık programı mesleğimizde çok olumlu gelişmelere verile olacaktır” dedi.

EROĞLU: ÜLKEMİZDE VETERİNER FAKÜLTELERİMİZ, MÜHENDİSLİK VE TIP FAKÜLTELERİNDEN SONRA FAALİYETE GEÇEN VE KURULAN ÜÇÜNCÜ FAKÜLTEDİR

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konsey Başkanı Ali Eroğlu, “Veteriner Hekimlik bilimsel eğitimi, Avrupa’da 18. Yüz yılda Avrupa’yı kasıp kavuran ‘sığır vebası’ salgınıyla 1762 yılında Fransa’da başlamıştır. Aynı şekilde yine 19. Yüz yılda bizim ülkemizde de Veteriner Hekimlikte bilimsel eğitim ve öğretimi 1842 yılında yine ‘sığır vebası’ hastalığının bu hastalık Veteriner Hekimlikte eğtim öğretimin başlamasına önemli bir faktör olmuştur. Aslında Veteriner Hekimlik milattan önce 2000’li yıllara dayanan bir meslektir. Ülkemizde veteriner fakültelerimiz, mühendislik ve tıp fakültelerinden sonra faaliyete geçen ve kurulan üçüncü fakültedir” diye ifade etti.

Program Veteriner Fakültesi öğrencilerinin gösterisi ile son buldu.