Vali Kaldırım, Aşağı Demirtaş Konteyner Kentini Ziyaret Etti

Elazığspor Tesislerinin yanında bulunan Aşağı Demirtaş Mevkiinde kurulumu başlayan Konteyner kenti ziyaret eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, sosyal donatılarıyla tam bir yaşam merkezi haline getirilen konteyner kentlerde ulaşım sorununun da olmayacağını kaydetti.

Vali Kaldırım, Aşağı Demirtaş Konteyner Kentini Ziyaret Etti

Aşağı Demirtaş mevkiinde toplam 1016 konteynerin bulunduğu alanın ilk misafiri de Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım oldu.

KALDIRIM: BURALAR AİLELER İÇİN DAHA UYGUN

Konteyner kentlerin tamamlanma aşamasında olduğunu ifade eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Burada bini aşkın konteynerimiz var. Hepsi tamamlanıyor. Ama aileleri almaya başladık. Toplamda 3 bini geçiyor biten konteyner sayısı. Aşağı Demirtaş’a aldık, Doğukent’e aldık, Kırklar’a aldık, Sivrice de bitmek üzere, bugün gidip orayı ziyaret edeceğiz. 15 gün gibi rekor sürede işe başlamadan ihale yapılıyor ihaleden teslime kadar 15 gün gibi rekor sürede tamamladık. Şuana kadar da 580 aileyi yerleştirdik. Peyder pey yerleştirmeler devam ediyor. Toplu alanlardan, misafirhanelerden, yurtlardan, hastanede akalanlar vardı oradan, çadırdaki vatandaşlarımızı daha konforlu alanlara alıyoruz. Buralar aileler için daha uygun. İçinde ıslak zeminleri banyosu tuvaleti var. Daha rahat. Aileleri buralara alıyoruz. Ailelerde gayet memnunlar” dedi.

KALDIRIM: VATANDAŞ BURADA HİÇBİR SORUN YAŞAMAYACAK

Konteyner kentlerin sosyal donatılarıyla birlikte tam bir yaşam alanı haline getirildiğini ifade eden Vali Kaldırım, “Bakanımız belediyemize 8 tane otobüs aldırdı, kendi hibe yaptırdı ulaşımı çözmek için. Öğrenci servislerin zaten çözdük. Biz bunu Şoförler Odası ile birlikte çözdük. Servisler öğrencileri alıyor okullarına kadar götürüyor sonra bir daha geri getiriyor. Bunu böyle çözdük. Kırklar ve Doğukent merkeze yakın ama yine onlara servis koyduk. Belediye de sürekli buradan ringler yapacak. Vatandaşımız herhangi bir mağduriyet yaşamayacak. Burada yaşam alanı olduğu için her şeyi düşündük. Kitap kafe yaptık. Çocukların ders çalışma alanından kitap kafesinden mini marketinden mescidinden oyun alanlarından her şeyi düşündü. Vatandaşların şehirde değişik alanlara gitmek isterse bunlarda ulaşımla sağlandı. Lise çocukları içinde bedava belediyemiz paso verdi. Bu sorunların hepsi düşünülüp planlandı ve çözüldü. Vatandaş burada hiçbir sorun yaşamayacak” diye kaydetti.

KALDIRIM: YARDIMLARI ARTIK VERMEYİN DİYENLER OLMAYA BAŞLADI

Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Yardım konusunda fazlalığımız var. köylere de konteyner vermeye başladık. Bu ilk defa yapılıyor. Köylere de şu ana kadar verdiğimiz konteyner sayısı 160’ı geçti. Özellikle hayvancılık yapan, evi ağır hasarlı insanlara öncelik tanıyıp veriyoruz. Çünkü hayvanını bırakamaz. Ben dün gezdim gayet memnunlar. Altyapısını arkadaşlarımız hazırladı. En ücra köşeye kadar yardımlar gönderildi. Yardımları artık vermeyin diyenler olmaya başladı. Biz hem ona hem de psikososyal desteğe önem veriyoruz. Çok güzel hizmetler yapılıyor ve yapılmaya da devam ediyor” ifadelerinde bulundu.

KALDIRIM: BU TÜR ALANLARIN VARLIĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Kalıcı konutların tamamlanmasının ardından konteyner kent alanlarının rezerv alanı olarak tutulacağını ifade eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Burası deprem bölgesi. Burası alt yapısı oluşmuş mekanlar. Bu konteynerler bakanlığımızın tasarrufunda. Başka yerde afet olabilir, ihtiyaç olabilir, alınabilirler ama alt yapıları hazır olduğu için bu tür rezerv alana tutacağız. Bunlar park amaçlı alanlar olarak kullanılabilir. Ama alt yapısı hazır olduğu için yarın Allah korusun kimse afet olmasını istemez ama bir gerçeklik var, Doğu Anadolu fay zorundayız. Böyle bir risk her zaman var. Böyle alanları alt yapısı hazır olarak belli alanları tutacağız ve yarın bir afet olduğunda gelir burada en fazla 1 afta konteynerler kurulabilir. Bu tür alanların varlığı bizim için önemli” açıklamalarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2020, 18:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137