Vali Yırık ve İl Protokolü Vatandaşlara Aşure İkram Etti

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Cuma namazı sonrası Mevlana Cami cemaatine aşure dağıttı.

Vali Yırık ve İl Protokolü Vatandaşlara Aşure İkram Etti

İslam inancına göre Muharrem ayının onuncu günü Nuh, Büyük Tufan'dan sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle aşure yapmıştır.

O tarihten bugüne kalan aşure, Hicri Takvime göre Muharrem ayının onuncu gününde yapılır ve dağıtılır.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık da, Cuma namazıMevlana camisinde kıldıktan sonra cami cemaatine aşure ikramında bulundu.

Bereket, paylaşma ve birliğin simgesi Aşurenin dağıtımı öncesi dualar edildi. 

Aşure dağıtımına Vali Erkaya Yırık’ın yanı sıra, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 8. Kolordu Komutan Vekili Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin,  İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu,  Emniyet Müdürü Celal Sel, İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Kamu Kurum Müdürleri ve STK Temsilcileri de katıldı.

Duanın ardından Vali Yırık ve beraberindekiler vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

YIRIK: BURADAKİ AMAÇ BİRLİK VE BERABERLİK

Vali Yırık, “Mevlana Cami’mizde Muharrem Ayı’mız münasebetiyle vatandaşlarımıza, buradaki Cuma namazı sonrasında cemaatimize Muharrem Ayı’nın geleneksel yemeği olan, gıdası olan aşure ikramında bulunduk Elazığ Valiliği olarak. Arkadaşlarımız sağ olsunlar gayet güzel hazırlamışlar aşureyi. Vatandaşlarımız burada toplamda 800 vatandaşımız aşureden istifade etti. Buradaki mesele aşure bahanesiyle işin doğrusu insanlarımızla muhabbet sağlamak, bir araya gelmek. İnsanlarımızın buradaki kaynaşmasını sağlamak. Malumunuz bizim davetimizle birlikte Elazığ Valisi olarak şahsım, belediye başkanımız, ticaret ve sanayi oda başkanımız, kolordu komutanımız, daire amirlerimiz, jandarma komutanımız, il emniyet müdürümüz, oda başkanlarımız, siyasal partilerin tüm oda başkanları sağ olsunlar katıldılar. Burada birlik ve beraberliğimize katkı sağlayan; ilimizin dirlik ve düzenine fayda veren çok güzel bir ortam oldu. Arkadaşlarımız da sağ olsunlar gayet güzel hazırlamışlar aşureyi. Böylece bir başlangıç yapmış olduk. İnşallah bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımıza bu şekilde farklı noktalarda, lokasyonlarda buluşmamız gerçekleşir inşallah” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Bekir
Bekir - 3 yıl Önce

Güzel bir etkinlik olmuş,

Memet
Memet - 3 yıl Önce

Allah tan korkunuz var mı sizin önce adaletli olun

SIRADAKİ HABER

banner137