Elazığ Belediyesi tarafından Ahmet Aytar Meydanı'na kurulan ve her gün binlerce vatandaşı aynı çatı altında buluşturacak iftar çadırında, Ramazan ayının ilk iftarı açıldı.

Yediden yetmişe her yaştan her meslek grubundan vatandaşımızın bir araya gelerek ramazanın huzurunu, bereketini ve sevincini paylaştığı iftar çadırında, ezanın sesiyle birlikte binlerce vatandaş dualar ederek oruçlarını açtılar.

Ramazan ayının ilk iftarında iftar çadırında buluşan vatandaşlar düşüncelerini dile getirdi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da iftar çadırında vatandaşlara yemek dağıttı.

ŞERİFOĞULLARI: HEMŞEHRİLERİMİZLE BİRLİKTE İFTAR AÇMAK İÇİN BURADAYIZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Bugün Ramazan ayının ilk günü ve bu günde ilk iftarımızı açacağız. Burada Elazığ Belediyemizin Ahmet Aytar Meydanı’nda kurmuş olduğu çadırda MÜSİAD’ımızın katkılarıyla yaklaşık bin 500 civarında hemşehrilerimizle birlikte iftar açmak için bugün buradayız.  Ramazan ayı; başı rahmet, ortası mağfiret, sonu Cehennem azabından kurtulma olan bir ay. Ramazan ayı, birlikte, beraberlik, bolluk, bereket ayı. Birliğimizin, beraberliğimizin çok sık yaşandığı en güzel aylardan bir tanesi. Bunu idrak etmenin mutluluğunu, sevincini yaşıyoruz. Tabi çok güzel bir dua var. Rabbim bizleri bayrama kavuştursun. Bütün hemşehrilerimizi inşallah bayrama kavuşturur. Bu noktada Ramazan ayının öncelikle hemşehrilerimize, daha sonra ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Barışa, kardeşliğe, sevgiye vesile olmasını da temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZEREN: RAMAZAN’IN İLK GÜNÜNDE GELENEK HALİNE GETİRMİŞ OLDUK

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Mehmet Özeren, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu Cehennem ateşinden kurtuluş olan bu mübarek ayın öncelikli olarak ülkemize, vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. MÜSİAD olarak biz her yıl burada Ramazan’ın ilk gününde gelenek haline getirmiş olduk. İlk iftar yemeğini MÜSİAD olarak karşılıyoruz. MÜSİAD her ne kadar bir ekonomi ağırlıklı sosyal toplum örgütü olmuş olsa bile insanın var olduğu, hayatın sürdüğü her yerde kendisine bir misyon üstlenmektedir. Orada da o misyonuna devam etmektedir. Tabi bu uzurlu ortamın buluşmasında öncelikli olarak ben bu vatan uğruna şehadet şerbeti içmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum ve onlara da baş sağlığı diliyorum. Rabbim o şehadet şerbetinin onların şehadetinin yüzü suyu hürmetine bizlere de inşallah ferah ve kurtuluş nasip eder” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL

VİDEO: