Yazmış olduğu kitaplarla şehrimizin geçmişine ışık tutan Elazığ’ın yetiştirdiği önemli bir değer yazar – şair Şemsettin Ünlü hayatını kaybetti.

91 yaşında hayatını kaybeden Şemsettin Ünlü büyük beğeni toplayan “Yukarı Şehir” ve “Toprak Kurşun Geçirmez” adlı romanların yazarlığını yapmıştı.

Yazmış olduğu, şiirler, hikayeler ve romanlarla Türk Edebiyatına önemli eseler kazandıran Merhum Şemsettin Ünlü hayatının büyük bir bölümünü edebiyata adamıştı.

ŞEMSETTİN ÜNLÜ KİMDİR?

Harput’un Ahmet Bey Mahallesinde 01 Eylül 1928 yılında dünyaya gelen yazar; ilkokulun ilk üç yılını Harput’ta, son iki yılını da Elazığ merkezde tamamlayarak, ortaöğretimini de yine Elazığ’da bitirdikten sonra;

1944 Yılında sınavla giriş yaptığı Kuleli Askeri Lisesinden mezun oldu. Daha sonra yine imtihanla girmeye hak kazandığı Ankara Kara Harp Okulu’nu 1948 yılında bitirerek teğmen rütbesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nde subay olarak hizmete katıldı.1953-1954 yıllarında Kore Türk Tugayı’nda vazife yaptı.

Kore dönüşünden sonra Amerika’da kısa dönemli bir kursa iştirak ettikten sonra; 1961 Yılında yüzbaşı rütbesini taşırken, Milli Savunma Bakanlığı’nca gönderildiği ODTÜ İdari İlimler Fakültesi Ekonomi İstatistik Bölümünde ek öğrenim görerek 1965 yılında bu fakülteden de mezun oldu.

Yazar Şemsettin Ünlü; subay olarak görev yaptığı askeriyeden 1970 yılında kendi isteği ile albay rütbesinde iken emekli oldu. Türk Otomotiv Endüstrileri Anonim şirketinde 1983 yılına kadar çalıştı.

Şemsettin Ünlü; edebiyat çalışmalarına geniş zaman ayırıp, ivme kazandırarak; maksimum düzeyde üretim sağlamak üzere 1983 yılında bu şirketten de ayrıldı.

Edebiyat tutkusunun ortaokul sıralarında nüksettiğini beyanlarında belirten yazar, ilk şiiri Varlık Dergisi’nde 1951 yılında yayımlandı. Şiir, deneme ve diğer çalışmalarının Varlık, Türk Dili, Ufuklar, Saçak, Oluşum, Adam Sanat, Çağdaş Türk Dili gibi dergilerde yer aldığını biliniyor.

Medya grubumuz olarak merhum Şemsettin Ünlü’ye Allah’tan rahmet kederli ailesi başta olmak üzere yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.