Yazıkonak'ta çok sayıda evi su bastı. Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz olay yerine geldi. Su basan evler temzilenmeye çalışılıyor bir yandan da vatandaşlar tahliye ediliyor.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamada, can kaybı olmadığını söyleyerek, "Bölgedeki bir kaç evi su bastı. Olay yerine anında ekiplerimiz gelerek müdahalelerini yaptılar" dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Elazığ belediyesi olarak itfaiye ekiplerimiz geldi. Yazıkonak’ta, akçakiraz’da sel baskınları il ilgili çalışmalar yapıyorlar. Her şey normale girdi. Ahırlarda problem vardı. Aşağı katlardaki evlere müdahale yapılıyor. Zararların tespitlerini yapacağız. Bu su baskınlarından dolayı bütün hemşerilerimizin zararları belediyemiz, valiliğimiz, afad tarafından karşılanacak. Olaylara hakimiz. Çalışmalara devam ediliyor. Bütün sistem kontrol altında. Bu kontrolle birlikte ekiplerimiz bütün iş makineleriyle olaylara müdahale ediyorlar. Herhangi bir problem kalmadı.”

AYRINTILAR BİRAZDAN...