Erol, açıklamasında, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in başta Uğur Mumcu suikastı olmak üzere faili meçhul cinayetlerin ve yargısız infazların aydınlatılmasına yönelik girişimlerini önemli ve değerli bulduğunu ifade etti.
Türkiye’nin geçmişindeki acılarla yüzleşebilen ve hukukun üstünlüğünü esas alan bir devlet olması gerektiğini vurgulayan Erol, şu ifadeleri kullandı:
“Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek’in, başta Uğur Mumcu suikastı olmak üzere, Türkiye’de faili meçhul cinayetlerin ve yargısız infazların aydınlatılmasına yönelik girişimlerini son derece önemli ve değerli buluyorum. Türkiye, geçmişindeki acılarla yüzleşebilen ve hukukun üstünlüğünü esas alan bir devlet olmalıdır. Bir daha hiçbir vatandaşımız yargısız infazlara, faili meçhul cinayetlere ve karanlık hesaplaşmalara tanıklık etmemelidir.”
Erol’un paylaşımı, geçmişte yaşanan faili meçhul olayların aydınlatılması ve hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi yönündeki tartışmaların yeniden gündeme gelmesine neden oldu.






