Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk ve Başkan Yardımcısı Muhittin Kaya, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ile bir araya gelen iş dünyasının temsilcisi iki başkan seçimin ardından şehrin beklentilerini iletti.

ÖZTÜRK: MİLLETVEKİLLERİNİN ELAZIĞ’IN PROBLEMLERİNİN ÇÖZÜLMESİNE ÖNCÜLÜK ETMESİ LAZIM

OSB Başkan Suat Öztürk, Elazığ’dan AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a büyük bir oranda oy çıktığını belirterek, “Yeni dönemde seçimlerin bitmesiyle hayırlı olsun diye geldik. Bu arada sayın milletvekillerimize, kendisine, bütün partililere, bütün teşkilatlarına yapmış oldukları seçim kampanyası döneminde çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz, hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Memleketimize, milletimize, ülkemize hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın tekrar seçilmesi Elazığ’da sadece Cumhurbaşkanımıza yüzde 70’in üzerinde bir oy çıkması Elazığ’ın her zaman olduğu gibi kurulduğundan beri AK Parti’nin, Tayyip Erdoğan’ın yanında yer almıştır, desteklemiştir. Bu destekler yeni seçilen milletvekili arkadaşların da Elazığ’a daha iyi hizmetler edeceğine inanıyoruz. Etmek de zorundalar. İnsanların beklentisi var, Elazığ’ın beklentisi var, toplumun beklentisi var, hizmet anlamında daha çok çalışmaları lazım. Daha başarılı işler yapmaları lazım. Bunları bu dönemden de yine tahmin ediyorum biz de Elazığ Organize Sanayi olarak Elazığ’ın sanayileşmesi ve diğer sorunlarını Ticaret ve Sanayi Odası ve bizlerle ve diğer sivil toplum örgütleriyle beraber bir uyum içinde; fikir alışverişleri ve projeler bazında çalışarak Elazığ’a katma değer sağlamaları lazım. Elazığ’ın istikbali parlak önümüzdeki 5 yıl ve ikinci beş yıl daha. Bunları iyi değerlendirmemiz lazım. Bölgemizde deprem yaşanmış, büyük bir afet olmuş ama Elazığ bunu fırsata çevirmek zorunda. Bu anlamda da bütün arkadaşlarımız her alanda Elazığ’ın bütün kalkınma modellerinde hizmet sektörlerinde spor anlamında eğitim sorunlarında sağlık sektöründe her alanda iyi bir ivedilik kazanarak mesafe ve yol almak zorundadır. Bunda milletvekillerimiz mutlaka ve mutlaka her konuda öncülük etmeleri lazım. Bizlere kulak vermeleri lazım. İl teşkilatı olarak başkanım ve diğer belediye başkanları, Elazığ’ın sorun ve problemlerinde öncülük etmeleri lazım ve bundan ivedilikle duyarlı olmaları lazım” ifadelerini kullandı.

ALAN: BİZİM AMACIMIZ İLİMİZİ HAK ETTİĞİ SEVİYE GETİRMEK

23 Elazığ FK Eski Sportif Direktörü Cengiz Şeremet Hayatını Kaybetti 23 Elazığ FK Eski Sportif Direktörü Cengiz Şeremet Hayatını Kaybetti

Seçim öncesi oda olarak manifesto hazırladıklarını ve milletvekillerinin bu manifestoya imza attığını anımsatan ETSO Başkanı İdris Alan, “Biz iş dünyası olarak odamıza ziyarete gelen milletvekillerimize bir manifesto yayınladık. Bu manifesto 13 maddeden oluşuyordu. Sağ olsun gelen milletvekili adaylarımızın hepsi manifestomuzun altına imzalarını attılar. Burada Cumhurbaşkanlık makamını temsil eden sayın Şerafettin Yıldırım beyefendi ve milletvekili adaylarından bizim ciddi beklentilerimiz var. Bizim amacımız ilimizi hak ettiği seviye getirmek, hak ettiği refah seviyesine getirmek. Şehri bölmeden şehri germeden kaldırım siyaseti değil de iş Elazığ’ın çıkarı olunca iş Elazığ’ın menfaati olunca hem muhalif Cumhuriyet Halk Partisi olsun, hem Milliyetçi Hareket Partisi olsun, hem AK Parti olsun hepsi bir araya gelsin Elazığ için mücadele versinler. Biz böyle bir yönetim anlayışı bekliyoruz ki vekillerimiz de hepsi de biri birinden değerli, hepsi biri birinden kıymetli. İnşallah bizim iş dünyası olarak bu beklentimizi kendileri yerine getirirler. Yine kendilerini alkışlarız” şeklinde konuştu.

YILDIRIM: PAYDAŞLIK KÜLTÜRÜNÜN SİNDİRİLMESİ GEREKEN BİR SÜRECİN TAM BAŞINDAYIZ

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım da, “Siyaseten her zaman olduğu gibi bu güçlü temsiliyetlerin yanındayız. Geçmişten belli çok güzel hukukların ve çok derin ilişkilerimiz olan aynı zamanda bu ilişkileri sürekli geliştirdiğimiz çok değerli başkanlarımla beraberiz. Şehrin büyük projelere, vizyon projelere ve sorunların çözümüyle ilgili paydaşlık kültürünün sindirilmesi gereken bir sürecin tam başındayız. Dolayısıyla her iki değerli başkanım ve başkan vekilim bunu en iyi bilenlerden. Ticari hayat olmazsa olmaz, istihdam olmazsa olmaz. Onlar bunları birebir yaşıyorlar. Yanlarında çalıştırdıkları insanlar var, maaşlarını ödedikleri insanlar var. Her bir istihdamın şehre ve ülkeye neler kattığını en iyi bilenlerden birileri. Temsiliyet makamında buradalar. Ben haseten onlara çok teşekkür ediyorum. Çünkü onlar emek vermiş insanlar. Üretim yapmış insanlar. Üretimin ne kadar kıymetli olduğunu bilen insanlar. Aynı zamanda bu insanlarımız, bu temsiliyetlerimiz, bu başkanlarımız şehrin kalkınması noktasında sürekli ellerini de taşın altına koymuşlardır. Onların da doğal olarak beklentileri siyasetin bu güçlü temsiliyetlerin yanında olması ve onların önlerinin açılması. Onların sorunlarının giderilmesi noktasında sürekli ön ayak olması. Dün olduğu gibi bugün de aynı hassasiyetle o paydaşlık kültürünü birlikte yapacağız. Çünkü bu şehrin ve ülkenin bu tür yaklaşımlara çok ihtiyacı var. Büyük fotoğraftan bakacağız. Büyük fotoğrafı geliştirmenin altlıklarını oluşturacağız” dedi.