MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Elazığ’da uzun yıllardır gündemde olan çimento fabrikasının şehir dışına taşınması sürecini değerlendirdi.

1950’li yıllardan bu yana Aksaray Mahallesi’nde faaliyet gösteren fabrikanın, şehrin doğusunun gelişimini engellediğini ve vatandaşların yaşam standardını olumsuz etkilediğini ifade eden Işıkver, Çimentaş AŞ tarafından 3 Kasım 2026 tarihinde KAP’a yapılan açıklamayla taşınma sürecinin resmiyet kazandığını belirtti.

Işıkver, yıllardır çözüm bekleyen sorunun ortadan kaldırılması yönündeki irade nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakan Murat Kurum’a ve Vali Numan Hatipoğlu’na teşekkür etti.

Ayrıca milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı ve Gürsel Erol ile Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın da sürece katkı sunduğunu belirten Işıkver, emeği geçen tüm isimlere teşekkürlerini iletti.

Vlcsnap 2026 11 04 18H47M12S649

Fırat Üniversitesinde “Düşün, Üret, Başar: Kıvılcımdan Yanardağa” Konferansı Düzenlendi
Fırat Üniversitesinde “Düşün, Üret, Başar: Kıvılcımdan Yanardağa” Konferansı Düzenlendi
İçeriği Görüntüle