Elazığ’ın Karakoçan İlçesi’nde BİNTEM Collection Tekstil Fabrikasından İstanbul’da bulunan LC Waikiki, ZARA Outlet, De Facto,  Avva ve benzeri mağazalara dikim gerçekleştirilerek ürün gönderiliyor.

YILDIRIM: YAPILAN İŞLER KALİTE KONTROLDEN GEÇİYOR VE ÜRÜNLER PAKETLENİP HAZIRLANIYOR

BİNTEM Collection Karakoçan Tekstil Fabrikası Müdürü Yusuf Yıldırım, “BİNTEM Collection Karakoçan Tekstil Fabrikasında İstanbul Merkezli, bay, bayan giyim ürünlerini yapan bir tekstil firması. Yurtiçinde yurtdışında müşteri portföyü olan köklü bir firma. LC Waikiki, ZARA Outlet, DeFacto,  Avva ve benzeri gibi firmaların ürünlerini diken tekstil firmasıyız. Karakoçan BİNTEM Collection Fabrikamızda 450 kişilik çalışma kapasitesi var, fakat biz kademeli olarak gideceğiz, çünkü vasıflı iş gücünü burada ölçerek, aynı zamanda eğiterek, işi öğreterek ilerleyeceğiz. Tabii bir eğitim sürecinden sonra daha donanımlı hatasız iş çıkaran, bu işte çalışabilecek vasıflı insanın ilk etapta çalışması buraya ciddi bir girdi sağlayacak, buda bir ilçe için çok iyi bir şeydir. Bu konuda bizi destekleyen cesaretlendiren yönetim kadrosuna çok teşekkür ederiz. Karakoçan’da iş gücü kapasitesi çok, Burada bu kapasiteyi gördüğümüz için bizde böyle bir çalışmaya giriştik. BİNTEM Collection Karakoçan Tekstil Fabrikasının faaliyete girmesiyle birlikte, iş için başvuruları aldık. Daha önce hiçbir iş deneyimi olmayan genç insan gücünü değerlendirmek için başta işi öğrenmeleri için çok ciddi eğitimler verdik. Bugün bu fabrikada çalışan kadınlar aynı zamanda bir meslekleri oldu. Makine kullanmayı, kurumsal iş disiplinini, işin bütün inceliklerini, seri üretimi bir buçuk iki ayda öğrendiler. Şu anda öz güvenle çok güzel hatasız kaliteli işler çıkarıyorlar. Yapılan işler kalite kontrolden geçiyor ve ürünler paketlenip hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: BAŞARILI BİR ŞEKİLDE SERİ ÜRETİME GEÇTİK

Yusuf Yıldırım, “Şu anda Karakoçan’da LC Waikiki’ye ürün dikiliyor. Bu bir hayaldi gerçekleşti, çok kısa zamanda gerçekleştirdik. Sağ olsun yöre halkı ile birlikte burada işimizi severek isteyerek özveri ile yapıyoruz. Tam kapasite çalışmaya 3,5 ay oldu, ama bunun 1,5 ayı da eğitimimiz var önceden bir eğitim sürecimizden geçtik. Bugün başarılı bir şekilde seri üretime geçtik.  Çok ta güzel oldu. Destekleri ile yine sağ olsun Ferit Safir’in destekleri ile patronumuz bizler çok destek oldular. Bu şekilde devam ediyoruz hala da desteklerini esirgemiyorlar, kendi ekibimle beraber, ustalarımla, şeflerimle beraber ve personellerimiz ile birlikte çok iyi bir yol katlettik” şeklinde konuştu.

YILDIRIM: İNSANLARIMIZA İŞİ ÖĞRETİRKEN, KOLLARINA ALTIN BİLEZİK KATIYORUZ, MESLEK EDİNİYORLAR. 

Yusuf Yıldırım, “Karakoçan da işe başvuran 850 kişi ile mülakat yaptım ben, bunların 450 kişisini ayırdık, bunların içinde bir kısmı kendilerine göre birtakım nedenlerden gelemediler, şu anda aktif tam verimli olarak çalışan 160 kişi ile seri üretim yapıyoruz. İşte bu konuda sağ olsun fabrikanın Patronu Ferit Safir bey çok destek verdiler buraya. Anı Fabrika Bingöl’de de var oradan da 250 personelimiz çalışıyor. Yani oradaki hızı performansı kaliteyi buraya da aşılıyoruz. Avva, LC waikiki, De Facto, gibi Türkiye’de iç piyasaya ürünlerimizi veriyoruz, ve iller ki dönemlerde de ihracata yönelik çalışmalarımız olacaktır. O zaman çalışan personel sayımız da bunun iki katına çıkacaktır. Ama bunu sağlam adımlarla, zarar görmeden eğiterek, işi öğreterek ilerleyeceğiz. Biz burada insanlara sadece eğitim vermiyoruz. İnsanlar burada aile kavramında nasıl çalışır, kalabalık bir ortamda nasıl hareket eder, kurumsal bir şirkette nasıl uyulur onları da öğretiyoruz. Fabrikamızın servisi var çalışan personellerimizi evlerinden alıp fabrikaya ve iş çıkışında da yine evlerine bırakıyoruz. Öğlen yemekleri fabrikamıza ait” şeklinde konuştu.

Elazığ’da Sıfır Atık Geri Dönüşüm Sergisi Düzenlendi Elazığ’da Sıfır Atık Geri Dönüşüm Sergisi Düzenlendi

YILDIRIM: KISA ZAMANDA YURT DIŞINA İHRACAT YAPMAYI DA BAŞARACAĞIZ

Biz burada meslek öğrettiğimizin yanında bir kurumsal şirkette nasıl çalışılır onu da öğretiyoruz. Bu konuda Karakoçan Halkı da bize destek oluyor, biraz işimizi kolaylaştırıyor. İşimiz aslında çok zor, tekstil dışardan görüldüğünde çok kolay yumuşak iş olarak görünüyor ama içi çok sert. Çok riskli, riskleri çok fazla, Allah korusun en ufak bir hatada milyonları gide biliyor. Böyle onun için kademe kademe işi öğreterek yükseliyoruz. Bir anda değil, Sağlam adımlarla, emin adımlarla pratiğimizi geliştirerek, öğrenerek hatasız kaliteli işimizi yapıyoruz.  İnsanlarımıza işi öğretirken kollarına altın bilezik katıyoruz meslek ediniyorlar. Karakoçan’da hedefimiz çok büyük, bu işi 3 dört katına çıkarabiliriz.  Kısa zamanda yurt dışına ihracat yapmayı da başaracağız” dedi.