Velipalas Yöresi Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Yurul, medya grubumuzu ziyaret etti. Televizyonlarımız Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık tarafından karşılanan Yurul, ziyarette kayısı üreticilerinin yaşadığı sorunları ve beklentilerini anlattı.

2025 yılında yaşanan zirai donun ardından bu yıl kayısı üretiminin bol olduğunu belirten Yurul, buna rağmen fiyatların üreticilerin beklentilerini karşılamadığını söyledi. Artan üretim maliyetleri ve işçilik giderlerinin çiftçileri ekonomik açıdan zorladığını ifade etti.
Özellikle Palas yöresinde geçimini kayısı üretiminden sağlayan çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Yurul, üreticilerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için hükümetten destek beklediklerini dile getirdi.
Kayısı üreticilerinin emeklerinin karşılığını almasının önemine dikkat çeken Yurul, banka kredileri başta olmak üzere çeşitli destek mekanizmalarının hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.
Başkan Yurul: “2025 yılındaki zirai donun ardından bu yıl kayısı üretiminin bol olmasına rağmen fiyatların üreticilerimizin beklentilerini karşılamadığını görüyoruz. Artan üretim maliyetleri ve işçilik giderleri, çiftçilerimizin ekonomik yükünü daha da ağırlaştırıyor.
Özellikle Palas yöresinde geçimini kayısı üretiminden sağlayan çiftçilerimizin desteklenmesi büyük önem taşıyor. Üreticilerimizin yaşadığı ekonomik sıkıntıların giderilmesi ve emeklerinin karşılığını alabilmeleri için hükümetimizden gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.
Çiftçilerimizin rahat bir nefes alabilmesi için banka kredileri başta olmak üzere çeşitli destek mekanizmalarının hayata geçirilmesi gerekiyor. Kayısı üreticilerimizin emeği korunmalı, üretimin sürdürülebilirliği için gerekli destekler sağlanmalıdır” Dedi.






