Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Kainat Özpolat’ın eserlerinin yer aldığı “Logo Tasarımları’’ adlı kişisel sergi sanatseverler ile buluştu.

Sergiye Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Yılmaz ve birçok sanatsever katıldı.

Davetliler sergiyi gezerek, logo tasarımlarını inceledi.

Meclis Mayıs Ayı Toplantılarını Sürdürdü Meclis Mayıs Ayı Toplantılarını Sürdürdü

YILMAZ: ÜNİVERSİTEMİZDE BU TARZ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Yılmaz, “Burada hocamız gerçekten toplumsal katkı noktasında hem üniversitemizin çeşitli birimlerine hem de kurum dışarısında şirketlerin ya da farklı kuruluşların ihtiyaç duyduğu logoların tasarımlarını üstlenmiş. Yılların birikimi olan bu logoları da bugün sergi haline dönüştürüp halka da bir yandan lanse etmeye, tanıtmaya çalışıyor. Gerçekten çok güzel bir sergi çalışması. Buradan da yola çıkarak üniversitemizde özellikle sanat faaliyetlerine yönelik çeşitli etkinlikleri yapmaya devam edeceğini söylemek isterim” ifadelerini kullandı.

ÖZPOLAT: 40 TANE LOGONUN TAMAMI BANA AİT

Dr. Öğretim Üyesi Kainat Özpolat, “Burada yaklaşık olarak 40 adet logo tasarımı var. Genelde konuları firmalara ve konulara göre değişiyor. Daha çok üniversitenin içinde kullanılan logolar ve piyasadaki şirketlere yapılan logolar var. Logo tasarımının çok büyük bir önemi var. Aslında kurumların kimliklerini yansıtır. Tasarımını yaparken kullandığımız renkler ve şekillerde genel itibariyle logoların o renklerle kurumları temsil etmesini sağladık. Şekillerde de böyle. Bu kişisel bir sergi. 40 tane logonun tamamı bana ait. Logo tasarımları sergisinden oluşan bir sergi. İki gün sürecek bir sergimiz. Vatandaşlar istedikleri zaman gelip gezebilirler” şeklinde konuştu.